Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Väsymys ei jätä rauhaan tänään

Maanantai. Ei oikein lähde millään. Herään silti ilman torkkua ja lähden kuudelta ulos juoksemaan. Jalat ovat vieläkin hieman seis, etureisi aristelee. Juoksen silti viisi kilometriä, perus hölkkää. Keskivauhti 6min/km, joten yli puoli tuntia menee. Kasiksi toimistolle yhtiökumppaneita tapaamaan.

Tänään on vaihteeksi eksistentiaalinen ahdistus. Johtuu väsymyksestä. Illan jäätelöherkuttelu ja House of the Dragonin katselu kostautuu näin seuraavana päivänä.

Mietin kotiin kävellessäni, että olisi mukava kirjoittaa kaunokirjallisuutta. Nuorempana minulla oli paljon hyviä ideoita ja pitkiä tekstejäkin aiheesta. Minulla on muuten aina tuhansia ja tuhansia muistiinpanoja vuosien varrelta, siis kokonaisia tekstejäkin.

Löysin kaivelemalla joitakin otteita autofiktiivisistä pätkistä, joita olen kirjoittanut. Sivuavat omaa elämääni pienellä värikynällä, tai sitten ei. Näköjään melko synkkää ja ahdistavaa settiä, mutta kaikenlaista jännittävää irtoaisi taikasormistani helposti. Jos kirjoittaisin fiktiivisen romaanin, lukisitko?

Tässä kirjoituksessa on 153 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää