Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Syyskuun puolimaraton

Aloitan lokikirjan kirjoittamisen kello 22:18, mutta vatsani kurnii niin paljon, että on lykättävä tekstiä syömisen jälkeen. Minulla on 3560 kilokalorin vaje, sillä olen juossut 21.42 kilometriä illalla.

Koska sunnuntain ja maanantain välinen yö ei mennyt ihan putkeen, otan takaisin maanantaina ja nukun yli kahdeksan tuntia. Yhdeksäksi toimistolle. Tehokas työpäivä. Puoli viideltä kotiin ja lenkille.

Tavoitteenani on nähdä Ankeriasjärvi ja päästä luonnonsuojelualueen metsiin juoksemaan. En ole koskaan juossut yhtä pitkällä. Polkujuoksemisessa on parasta luonto, juoksuvauhdin tuoma euforia, pehmeä maasto ja uuden kokeminen. Harmillisesti jalat eivät ole vielä ihan sataprosenttisen kunnossa perjantain Finlandia Marathonista, enkä ehdi hirveästi poluille ennen pimeän tuloa.

Ehdin nähdä Ankeriasjärven, mutta sen länsipuolen yksityisalueiden vuoksi ei pääse jatkamaan järven reunaa pitkin. Pitää tulla joskus takaisin ja mennä luontopolkujen kautta vähän pidemmästi järvelle. Jaksan varmasti jo 30km, paremmalla jaloilla ja ajalla.

Kokeilen lenkillä Maxim energiageeliä ja vedän naamariin Leaderin greipinmakuista proteiinijuomaa aina puolen tunnin välein. Mukana on myös 750ml vesipullo ja irtokarkkeja, mutta jotenkin niitä tuntuu härskiltä syödä juoksulenkillä.

Kotiin. Sauna. Lepoa. Jalkoja särkee, silleen hyvällä tavalla. Tytär ei ole noudattanut kotiintuloaikoja… Kun muistutan säännöistä kouluiltoina, hän loukkaantuu. Huokaus.

Syön vaimon tekemää makaronia jauhelihalla. Ei meinaa riittää. Onneksi on vielä irttareita.

Kalorit 2495/4832. Kilometrit 27.95km. Askeleet 34201. Aika hurja päivä, nyt kun miettii. Huomenna ansaittu, rento etäpäivä kotona. Hyvää yötä.

Tässä kirjoituksessa on 246 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää