Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tekoälyn maanantai

Ei ole yhtään intoa tänään kirjoittaa mitään järkevää, joten laitan tekoälylle seuraavan promptin:

Tiivistä maanantai jotenkin siistiin tyyliin blogitekstiksi.

Kuinka käännetään maanantain negatiivinen energia positiiviseksi

Tervetuloa uuden viikon alkamiseen! Vaikka maanantaita usein leimataan viikon vaikeimmaksi päiväksi, meidän on aika kääntää tämä negatiivinen energia voimavaraksi. Maanantai on täynnä potentiaalia ja mahdollisuuksia, kunhan suhtaudumme siihen oikealla asenteella. Tässä blogitekstissä jaan kanssasi muutamia vinkkejä, kuinka voit tehdä maanantaista siistin ja inspiroivan päivän.

  1. Aloita päiväsi oikealla jalalla. Maanantain tehokas aloitus voi asettaa positiivisen sävyn koko viikolle. Herää aikaisin ja anna itsellesi riittävästi aikaa valmistautua päivään rauhassa. Nauti hyvä aamiainen ja varmista, että olet levännyt ja virkeä. Voit myös harkita meditaation tai lyhyen liikuntasession lisäämistä aamurutiineihisi, mikä auttaa sinua saamaan positiivisen energian virtaamaan.
  2. Suunnittele viikko etukäteen. Maanantai on loistava päivä viikon suunnittelulle. Istu alas ja laadi selkeä to-do-lista tai aikataulu, joka auttaa sinua hahmottamaan viikon tavoitteet. Tämä auttaa pitämään sinut keskittyneenä ja motivoituneena. Kun tiedät, mitä odottaa, on helpompi tarttua toimiin ja saavuttaa tuloksia.
  3. Tee maanantaista erityinen päivä. Tee maanantaista itsellesi erityinen päivä. Löydä tapoja, joilla voit hemmotella itseäsi tai tehdä jotain mielenkiintoista. Voit esimerkiksi valmistaa herkullisen lounaan tai käydä lounastauolla ulkona nauttimassa raikkaasta ilmasta. Luo itsellesi pieniä ilonhetkiä päivän aikana, jotta voit odottaa maanantaita innolla.
  4. Keskity positiiviseen. Negatiiviset ajatukset voivat vetää meidät alas maanantaina. Sen sijaan keskity positiivisiin näkökohtiin päivässä. Mieti, mitä kaikkea hyvää maanantai voi tuoda mukanaan. Uuden viikon alku tarkoittaa uusia mahdollisuuksia, projekteja ja kohtaamisia. Keskity näihin mahdollisuuksiin ja ole kiitollinen siitä, että sinulla on tilaisuus tehdä vaikutus maailmaan.
  5. Ole yhteistyössä muiden kanssa. Maanantai voi olla loistava päivä aloittaa viikko yhteistyöllä. Ole avoin ja vuorovaikutuksessa kollegojesi kanssa. Keskustele heidän kanssaan tavoitteistanne ja ideoistanne. Yhdessä työskenteleminen voi luoda positiivista energiaa ja innostusta, mikä tekee maanantaista paljon mukavamman päivän.

Nyt kun olet lukenut nämä vinkit, on aika astua ulos maanantain varjosta ja antaa sille mahdollisuus loistaa. Älä anna sen negatiivisen maineen estää sinua tekemästä viikostasi upeaa. Aloita päiväsi oikealla asenteella, suunnittele viikko etukäteen, tee maanantaista erityinen päivä, keskity positiiviseen ja ole yhteistyössä muiden kanssa. Sinusta voi tulla maanantain mestari!

Mikä on sinun vinkkisi maanantain piristämiseen? Jaa ne kanssamme kommenttiosiossa!


Aika hyvä! Paitsi minulla ei ole kommenttiosiota. Taidan olla ”maanantaiden mestari”, kun jokainen näistä viidestä on tullut hoidettua.

Sitten vielä kuva. Kävimme jäätelöllä tänään työkavereiden kanssa töiden jälkeen, joten olisiko vaikka: /imagine coders having an ice cream

Nooh, tavallaan. Mitä tötteröä ensimmäinen pitää vasemmassa kädessään? Mitä ihmettä toisessa kuvassa tapahtuu, mitä nuo öttiäiset on? Entä miksi kolmannsesa kuvassa jäätelö leijuu ilmassa ja kaikki kolme koodaavat jotenkin ihmeen kaupalla käyttäen samaa tietokonetta? Viimeisessä kuvassa koodataan jossain hipsteritoimistossa ilman näyttöä? Jostain syystä tekoälyn mielestä koodarit ovat 100% miesoletettuja.

Ei ihan putkeen. Mutta hei, saa tekoälylläkin olla maanantai.

Tässä kirjoituksessa on 521 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää