Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tekoäly musiikin kuuntelun apuna

Kyllä tuntuu hurjalta, mihin kaikkeen tekoäly pystyy vuonna 2023 ja mihin kaikkeen se tulee pystymään tulevina vuosina. Olen innoissani, en peloissani. En pelännyt tietokoneiden, puhelinten tai maksutapojenkaan kehittymistä, miksi pelkäisin tätäkään.

Kuuntelen juuri ”kuplivaa” musiikkia, nimittäin löysin Plexampin Sonic Sage OpenAI-toiminnallisuuden, eli musiikkiohjelmalle voi kertoa minkätyyppistä haluaa kuunnella ja se rakentaa soittolistan tekoälyn avulla. Mieletöntä.

Tästä saisi oman bloggauksensa tuonne blogin puolelle, mutta ei ole nyt intoa kirjoittaa laajemmin. Asiapitoinen nakuttelu rajoittuu nykyään enemmänkin tuonne Duden blogin puolelle. Viimeksi kirjoittelin torstaina otsikolla: 4 tapaa tehdä WordPress-verkkosivuista supernopeat.

Perjantaipäivän päätteeksi ikävästi jouduin pökertymään. Herätessäni tulee mieleen Gandhin lainaus:

Each night, when I go to sleep, I die. And the next morning, when I wake up, I am reborn.

― Mahatma Gandhi

Yöllä herään useampaan otteeseen. Ensin kahden aikaan katutasolle pysäköi jonkin sortin festaribussi, josta soi Hanoi Rocksin Up Around The Bend täysiä kadulle. Elämänmakuista meininkiä. Käyn juomassa ja virkistyn, enkä oikein saa enää unta kunnolla. Sitten havahdun uudelleen neljän aikaan, kun poika kysyy puhelinaikaa. Luulee, että on aamu, patistan takaisin nukkumaan.

Yhdeksän maissa virkoan sitten lopulta, noin 10 tuntia ja 15 minuuttia katkonaista unta takana. Unen syvyys: Huono. Withings sanoo, että syvää unta 2 tuntia ja 16 minuuttia, REM-unta 1 tunti ja 15 minuuttia, kevyttä unta jopa 6 tuntia, 44 minuuttia eli 66% yöstä perus pyörimistä. Ei jatkoon. Olo siihen nähden on yllättävän virkeä.

Toinen kuppi kahvia menossa, lauantaipäivä, sää seesteisen pilvinen. Hiostavan kuuma on, eikä Jyväskylässä ole vielä satanut kertaakaan. Taitavat pilvet väistellä tätä kaupunkia. Toivoisin ihan kunnon myräkkää ja sadetta, joka kestäisi pidempään kuin kymmenen minuuttia.

Tänään taidan täydennellä taulukkolaskentaa, roikkua somessa ja olla miettimättä mitään turhaa.

Tässä kirjoituksessa on 309 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää