Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tapahtumarikas lauantai

Herään 5:45. Koordinoitu hyökkäys IRCissä. Jostain syystä hailaitit ohittavat Do Not Disturb -tilan ja herään notifikaatiopommitukseen. Unenpöppörössä kuvittelen, että firman palvelimet ovat kaatuneet. Ei sentään, kyse on niinkin vähäpätöisestä asiasta kuin viestispämmistä. Pahantahtoinen yksilö kyseessä, ei auta kuin laittaa mode +R. Jatkan insidentin jälkeen unia vielä yhteentoista. Nukun kuitenkin enää pinnallisesti ja väsyttää. Harmittaa, kun meni lauantain aamuherätys mönkään.

Harvemmin arkipäivänä olen yli seitsemän tuntia tuottava, kuten tänään. Päivän tuottavimmat asiat:

Poika on aamulla valkoinen ja väsynyt, mutta haluaa silti lähteä ulos ruoan jälkeen. Ajattelen, että hän ei ole syönyt riittävästi. Annan lasin vettä ja rohkaisen, että ulkona piristyt. Puolen tunnin päästä Lotta kuitenkin soittaa, että Manu on oksentanut koulun pihalla. Pyydän tulemaan pikaiseen kotiin. Poika pötkölleen, ämpäri viereen. Toivon todella, ettei kyseessä ole norovirus, koska muuten oksennamme kohta kaikki.

Poika nukahtaa iltapäivällä ennen lenkille lähtöäni. Pyydän vaimoa tarkistamaan, että hän on kunnossa. Lenkiltä tultuani vaimo sanoo, että Manulle nousi poissaollessani 39.4 asteen kuume. Onneksi kuumelääke tepsii pian. Mikähän ihme häneen iski… Nyt hän voi normaalisti, mutta seuraamme tilannetta.

Polkujuoksukausi on avattu! Poluilla on ilo juosta, varsinkin kun sää on erittäin kesäinen. Melkein kaksikymmentä astetta lämmintä, pärjää hyvin t-paidalla. Näen polulla oravan, jäniksen ja lintuja. Linnut laulavat iloisesti. Kesä on ihan kulman takana.

Lenkillä jalat eivät oikein meinaa toimia, penikkasäryt vaivaavat. Carolina Reaperilla höystetty riisiruoka vääntää mahassa viimeisten kilometrien ajan. Mitä tästä opimme: Älä syö tulista ruokaa ennen pitkää lenkkiä. Juoksen ihan kohtuullisen ajan siihen nähden, että reitti on erittäin mäkinen. Olen kotiin tullessa läpimärkä hiestä, tukkaa myöten. Ehdin sopivasti sisälle ennen sadekuuroa.

Lenkin jälkeen viimeistelen telegram-bottini. Nyt lapseni pääsevät helposti saamaan palkkaa kotitöistä. Mikä parasta, summat menevät suoraan YNABiin, jollolin raha on oikeastikin säästössä valmiina.

Lotta haluaa valvoa ja katsoa Euroviisut. Näin myös teemme.

Tässä kirjoituksessa on 361 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää