Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Takkuinen loman alku

Nukun pitkään. Nykymittapuulla liian pitkään. Availen silmiäni kunnolla vasta kymmenen jälkeen. Hieman on tokkurainen olo. Viikonlopun matkustelu on vienyt veronsa.

Aamupala viivästyy itseäni keräilessä. Tarkoitus on hakea muuttolaatikot puolilta päivin, mutta niiden hakeminen viivästyy taksipalvelun sekoilun takia. Käytämme puolisoni taksipalvelua silloin kun tarvitsisi autoa, sillä olemme päättäneet elää autotonta elämää.

Pihaan saapuu liian pieni auto, vaikka nimenomaan olen pyytänyt tilataksia. Ensi kerralla täytyy muistaa käyttää sanaa invataksi. Keskuksesta soitetaan perään ja todetaan, että tilausta ei voi uusia, koska taksinvälitys ei tarjoa muuttopalveluita. Joudun toistamaan, että emme käytä taksia muuttoon, vaan haemme tyhjiä laatikoita, onko se kiellettyä? Ei ole, joten tilaus saadaan uusittua. Hermo meinaa mennä.

Laatikot haettuamme keskityn uuden Ruuvi Gatewayn custom-serverin säätöön. Tarkoitus on eläköittää vanha kotipalvelimeni muuttoon mennessä, sillä en oikein tarvitse sitä enää mihinkään. Etäpalvelimilla pärjää hyvin.

Säätö venyy, koska MQTT on minulle vieraampi protokolla. Tästä syystä juoksulenkki jää väliin. Tämä on osoitus siitä, että lenkit kannattaa jatkossakin ajoittaa aamuun.

Tänään on stressannut, ärsyttänyt ja ahdistanut liian moni asia. Ensimmäinen kokonaisen viikon lomapäivä ei ole alkanut kovin hyvin. Yritän koittaa relata huomisesta eteenpäin…

Tässä kirjoituksessa on 214 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää