Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

DD – Declutter Day – Eroon rojusta

Toiminnantäyteinen päivä. Saan sääaseman toimintaan yhden aikaan yöllä ja olen työn jälkeeni tyytyväinen. Nopea dashboard on julkisena nähtävillä osoitteessa c.rolle.wtf. Ihan omin pikku kätösin koodailin.

Sääaseman virallinen hallintapaneeli näyttää tältä.

Nukun noin kymmeneen ja lähden saman tien lenkille. On mukavaa juosta ”pitkästä aikaa”. Tuska-reissulle en ottanut juoksutamineita mukaan, mutta kävelimme 20-30 tuhatta askelta melkein jokaisena päivänä. Nyt juoksen noin reilun viiden kilometrin lenkin. Kelikään ei ole enää niin paahtavan kuuma.

Päiväsaikaan jatkuu serverisäädöt. Siirrän yksitellen jokaisen systemd-palvelun toiselle palvelimelle. Näitä ovat mm. kotityöbotti ja Simplenote-varmuuskopiointiscripti. Palvelin on sama, jolla pyörii mm. botit.pulina.fi.

Samalla kun siivoilen digitaalista maailmaani, vaimo siivoilee kotiamme. Minulla kun ei ole Facebook-tunnusta, rouva hakkaa sormet verillä Roskalavalle käyttökelvotonta, mutta meille tarpeetonta tavaraa. Crosstrainer haetaan heti, samoin hylly. Pian on lähdössä vanha kahvinkeitin ja 90-luvun jääkiekkokokoelmani.

Tänään on ollut mielialan suhteen parempi päivä. Ehkä se loma tästä vielä lähtee kunnolla käyntiin. Vielä sitä ei ole päässyt tapahtumaan. En halua odottaa lomafiilistä tai seesteisyyttä koko heinäkuuta, uskon että se sieltä vielä tulee. Ehkä jopa tämän viikon jälkeen. Pikkuhiljaa, palanen kerrallaan.

Tässä kirjoituksessa on 219 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää