Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Pitkä perjantai, ei pitkäperjantai

Akkua 9% jäljellä. Siis ei pelkästään omaa akkua, vaan kirjaimellisesti puhelimen akkua. Käytän melko paljon erilaisia taustalla lilluvia Android-sovelluksia, jotka syövät päivän aikana tehokkaasti virtaa.

Kävelen Vapaudenkatua toimistolta kotiin. Akkuprosentti putoaa kahdeksaan prosenttiin. Kirjoitan ja kävelen eteenpäin autopilotilla. Peukaloni tekevät työtä. En huomioi kävelykadulla tepastelevia perjantain ja alkoholin huumasta huojuvia ihmisiä. Ajatukseni palaavat työpäivään. On taas mennyt päivä pitkäksi ja vieläpä perjantaina.

Päätän työkavereiden lähtiessä, että teen itselleni lupaamani asiat loppuun mieluummin kuin olen taas jäljessä. Jäljellä on viiden aikaan vielä laskutukset, sopimus ja eräs yksittäinen uniikki koodihomma, jonka deadline on 18.4., mutta sitä ennen sen pitäisi olla testauksessa. Jokainen näistä on pakollinen.

Tehdessä kuitenkin ajantaju katoaa, kun laitan Deezeristä black metallia kovemmalle. Koko toimistotila on käytössäni ja alan viimeistelemään koodiani. Seuraavana laskutukset. Sitten sopimus. Kello lähentelee kahdeksaa. Kastelen vielä kasvit ja pesen kahvikoneen. Päivä pulkassa.

Tavallaan hyvä fiilis, että olen saanut paljon aikaan. Myös yrittäjämuisteluteksti on ulkona ja olen siihen tyytyväinen. Käy lukemassa osa 1 Duden blogista.

Huono fiilis on lähinnä siitä, että kello on noin paljon. Taas jää vain tunti pari aikaa perheelle ennen nukkumaanmenoa ja senkin ajan olen aivan ulapalla.

Mutta minulla on suunnitelma. Ensi viikolla kaikki muuttuu.

Akkua 6%. Olen teleportannut ruokakauppaan. Nyt iltapalaostoksille ja lepäämään.

Tässä kirjoituksessa on 241 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää