Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Pirteä pakkaskeli

Kyllä se vaan tuntuu hyvältä, kun saa levätä ja herättyään on kahdeksan tuntia unta alla, eli optimit. Heti herättyäni lähden kaupoille, koska jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Huomaan, että pihalla on taas -17 astetta, joten ryntään Stadiumiin ostamaan pitkään haikailemani aluskerroksen. Everestin merinovillakerrokset ovat alennuksessa tämän viikonlopun, koska on jokin hiihtosesonkialennus. Sopivasti 20% pois hinnasta.

Ruokakaupasta evästä ja aamupalaa, kotiin syömään ja sitten saman tien pihalle. Vaikka pakkanen tuntuu keuhkoissa, on todella mukavaa juosta ulkona auringossa.

Kaunis päivä ja aurinko ei laske vielä pariin tuntiin. Nautin juoksemista täysin rinnoin. Juoksen Tuomiojärven rantaa pitkin ja katselen maisemia. Mäkimatin ja Mattilanniemen läpi Jyväsjärvelle, jossa päätän mennä ihan jäätä pitkin. Kymmenen kilometriä taittuu reilussa tunnissa ja fiilis on mitä mahtavin. Huomaan kotona, että lonkan kohdalta hieman kylmää. Ensi kerralla on laitettava shortsit tai collegehousut trikoiden päälle, jos pakkanen jatkuu. Toisaalta, kuntosalin juoksumatollakin on ihan kiva lenkkeillä. Arkisin ei pääse valoisan aikaan juoksemaan, enkä tykkää juosta pimeässä. Talven huonoja puolia.

Kotona kahvit, musiikkia ja somea. Tänään on hyvä päivä.

Jäällä, selfie. Parta jäässä.

Tässä kirjoituksessa on 194 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää