Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Muuttokuulumiset: Lauantai

Taas hyvä aikoimus herätä varhain kahdeksalta, mutta eipä siitä mitään tullut. Puoli kymmeneltä suoraan sängystä lenkille. Treenivaatteet älysin onneksi pukea ennen sitä. Ulkona viileä sää, joka on ideaali juoksemiseen. Viiden kilometrin vauhtikestävyys ja ennätyksiä rikki. Hyvällä energialla lauantai starttiin.

Lenkin jälkeen aamupala ja K-Rautaan. Tarkoitus on ostaa Kekkilän kasvualustaa ja muuta kasviroipetta, mutta matkaan päätyykin heräteostoksena Citrus x microcarpa, eli miniappelsiinipuu. Kaikki kasvit ovat puoleen hintaan, joten en malta vastustaa kiusausta olla ostamatta niin söpöä pientä kasvia, vaikka Planta sanoo että kasvi on äärimmäisen vaikeahoitoinen. Katsotaan. Pikku haaste siitä. Minusta on tullut näköjään kasvi-ihminen.

Kuitti on pitkä kuin nälkävuosi ja ostoksille tulee hintaa: Liikaa. Kekkilää ei löydy K-Raudasta tarpeeksi, joten kävelemme vielä Mini-Maniin. Sieltä lähtee mukaan seinäkelloa ja muuta pientä. Toinen kuitti on myöskin pitkä kuin joulupukin toivelista. Toivottavasti jää roposia maksaa maanantain muuttomiehille (jää niitä, kunhan vitsailen – mutta stressi on todellinen).

Muutosta puheenollen, kannamme Lotan kanssa loput punaiset laatikot uuteen kämppään. Eli ei tarvita nokkakärryjä. Onpa kyllä hyvä, että saatiin avaimet jo perjantaina.

Samalla kun rouva pesee uunia, kasaan uudella asunnolla pojalle tuolin ja pöydän. Sängyn kasaus jää puolitiehen, kun alkaa tulla hämärää, enkä näe ilman valoja ja silmälaseja enää tarpeeksi. Mahakin murisee. Mihin aika taas katoaa? Kello lähenee kahdeksaa, enkä muista milloin söin viimeksi. Ei auta kuin jatkaa huomenna.

Enää vanhaan kämppään jää isot tavarat, jotka Jyväsmuutot hoitaa maanantaina. Muunmuassa piano ja painava sähköpöytä on kannettava seitsemänteen kerrokseen portaita pitkin.

Huomenna täytyy aloittaa aikaisemmin. Tehtävälistalla on mm.

  • Kaikkien loppujen huoneiden pesemiset (mm. sauna, pesuhuone)
  • Ikkunoiden peseminen
  • IKEA-kalusteiden kasaaminen uuteen asuntoon (pöytä, kaksi sänkyä, tuoli)
  • Mahdollisesti vielä pikkutavaran viemistä uuteen asuntoon (matto, ylimääräinen sälä, kasvit joita ei tarvitse enää kastella ennen maanantaita)
  • Pakastimen sulattaminen
  • Loput tarkistukset ja asunnon virallisen muuttotehtävälistan läpikäyminen

Tässä kirjoituksessa on 334 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää