Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Lukijalle

Viesti sinulle, joka tykkäät kommentoida ajatuksiani kulissien takaa nimettömänä mitä ihmeellisimpiä reittejä: Sinun vuoksesi en todellakaan tätä lokikirjaa kirjoita, enkä ole tilivelvollinen kenellekään, en omissani enkä yritykseni raha-asioissa, tai minkään muunkaan asian suhteen.

Suositus sinulle ja samalla jokaiselle tämän harmittoman nettipäiväkirjan lukijalle: Mieti kaksi kertaa ennen kuin kommentoit arvostellen toisen tilannetta: Pohdi seuraavia: Mitä lisäarvoa kommenttini tuo tilanteeseen? Aiheuttaako kommenttini iloa vai ahdistusta? Miksi kommentoin juuri tätä kohtaa? Jos kommentti on negatiivinen, eikä sisällä ratkaisua, jätä jatkossa laittamatta. Jos taas sinulla on idea tai ratkaisu, liitä mukaan nimesi ja yhteystietosi, jotta voidaan jutella. Pyytämätön neuvo ja toisen elämän perusteeton arvostelu on henkistä väkivaltaa.

Kannattaa keskittyä omaan elämääsi, eikä muiden elämän arvosteluun. Älä pönkitä egoasi painamalla muita alas. Asioilla on monia puolia, joita on turha tulkita jonkun netti-ihmisen päiväkirjasta.

Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

Tässä kirjoituksessa on 159 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää