Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Kortti uusiksi

Jotenkin sekava jämäviikko. Loppiaisen vika.

Kortin tiedot ilmeisesti varastettiin. Joulukuussa oli pari pientä mysteeristä maksua, jotka tosin palautuivat. Silloin luulin kyseessä olevan jonkni appin tai palvelun erhe. Tänään näin tiliotteessani kuitenkin samankaltaien oudon maksun, jonka tällä kertaa googlasin kolumbialaiseksi maksunvälittäjäksi.

Jokin käyttämistäni verkkosovelluksista varmaan korkattu. Kortti olisi vanhenemassa muutenkin maaliskuussa, joten soitin kortin kuoletuspalveluun ja leikkelin kortin pieneksi silpuksi. Viimeksi tällaista tapahtui reilut kuusi vuotta sitten.

Tulevalla viikolla vaimo nostaa käteistä. Sitten alkaakin aina niin kiva rumba, jossa saan yksitellen päivittää erilaisiin verkkopalveluihin maksutiedot sitä mukaa kun ilmoituksia alkaa satelemaan maksujen epäonnistumisista.

Pitääpäs välttää suoria kortin tietojen syöttämistä jatkossakin ja käyttää esimerkiksi sen sijaan esimerkiksi PayPalia. Kaksivaiheiset kirjautumiset ja muut suojaukset ovatkin olleet vuosia kunnossa. Tietoturva- ja tietosuoja ovat kuitenkin monesti yhtä heikolla tasolla kuin heikoin käytössä oleva verkkopalvelua. Kaikkea ei voi aina omilla toimillaan estää. That’s life.

Ilta rennosti. Hyvät viikonloput!

Tässä kirjoituksessa on 167 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää