Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Kolmastoista päivä ilman kofeiinia

Istun saunanraikkaana pyyhe päässä ja Muteman’s Ginger Beer kädessä. Hyvät löylyt. Kävin saunassa eilenkin. Saunasta on syytä olla kiitollinen, maailman paras keksintö. Ehkä on sittenkin lottovoitto syntyä Suomeen. Täällä on loppujen lopuksi hyvä olla.

Tänään olen ehtinyt tehdä vaikka mitä. Aamu ja päivä kului toimistolla viritellen firman liiketoimintaan liittyviä asioita. Päivä ei ollut niin tehokas kuin olisin toivonut, mutta aina ei voi voittaa.

Overwatchia, kirjaa, saunaa, relaamista. Ja vielä on sunnuntaikin jäljellä. Luksusta, totean vielä uudestaan.

Kyllä se vaan niin on, että juuri nyt on kaikesta paras hetki, niin minulla kuin sinullakin, parahin lukijani. Muuta ei ole, eikä tule, näin se on nähtävä. Emme voi tietää mitä tuleman pitää ja mennyt on jo mennyttä. On siis parempi keskittyä tähän sekuntiin. Ei kannata elää ”sitten kun” -elämää, odottaen että jotain tapahtuu. Asiat kehittyy ja menee eteenpäin, mutta ei kannata elää sen ehdoilla, että joskus sitten. Sen sijaan: Elä nyt. Mieti mitä kaikkea hyvää sinulla on, älä mieti mitä sinulta puuttuu.

Isäni poismenon jälkeen olen onnistunut elämään hetkessä. Jonkun mielestä voi olla synkästi sanottu, mutta jos kuolisin huomenna, eipä paljon jäisi harmittamaan, sillä kaikki on hyvin nyt. Ja tulee olemaankin.

Kun kerran meni näin diipiksi, tähän loppuun vielä eilinen tweettini:

Tärkeimpiä asioita elämässä on kertoa läheisille kuinka heistä välittää. Oma poikani sanoo joka ilta ”Hyvää yötä isi, olet rakas”, johon minä takaisin ”Hyvää yötä, niin sinäkin, super-rakas”.

Olen iloinen siitä, että juuri tämä, tärkein viesti jäi minun ja isäni viimeiseksi:

Tässä kirjoituksessa on 288 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää