Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Kirjoittaminen

Terapeuttini suosittelee, että hommaisin fyysisen päiväkirjan, johon kirjoittaisin oikealla kynällä vain itselleni. Remarkablea olen miettinyt myös, mutta jos kynäilyhommiin mennään niin kyllä se real deal toimii itselleni paremmin, digitaaliset hommat sitten suoraan näppiksellä.

Olen miettinyt privaattipäiväkirjaa muutenkin, koska elämässäni on joitakin asioita, joita en mielelläni julkisesti kirjoita. Vaikka 90% elämästäni on avointa ja käypää kamaa, on ihan terveellistä että ei puhu kaikesta maailmalle. Negativiiset tunteet, diipimmät jutut tai esimerkiksi muihin ihmisiin liittyvät asiat voivat olla aiheita, joista voisi tulla sanomista sanomista. Jotkin asiat on hyvä pitää visusti itsellään.

Koska kirjoittaminen on minulle kullanarvoista terapiaa, julkisesta kirjoittamisesta saan paljon henkisiä voimavaroja. Mutta se viimeinen silaus voisi tapahtua fyysisen päiväkirjan kautta, vaikka niin että tuhoaisi sivun jälkeenpäin. Koska siinä oleellista ei ole se, että teksti jää talteen, vaan se, että asian saa ulos. Vähän kuin möykyn.

Pitääpä alkaa katsomaan. Sopivasti Black Friday.

Tässä kirjoituksessa on 167 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää