Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Kohokohtia: Elämäntyön tuloksia avoimen lähdekoodin maailmassa

En malttanut mennä lepäämään, vaikka tämä jatkuva koneella istuminen saa hieman ison pyörän heittämään. Piti tulla vielä vähän pelailemaan ja koodailemaan lasten nukkumaanmenon jälkeen.

On mukavaa huomata, että aluillepanemaani WordPress-startteriteemaa on todella laajasti käytetty nettisivujen rakennuspalikkana. Uusimpana tuli vastaan uudistunut Kaaoszine, jossa on myös pohjateemaani, elämäntyötäni, kätteni jälkeä. PublicWWW:n haun perusteella Air-light pohjateemaa on käytetty tuhansilla verkkosivuilla. En ole toistaiseksi raaskinut maksaa siitä, että olisin nähnyt muuta kuin maistiaisia, mutta jo aiemmin tietooni on mutkien kautta tullut, että useampi digitoimisto käyttää teemaa toteutuksissaan. Tämä on ihan mieletön saavutus uramielessä.

Kehitän Air-light -teemaa päivittäin ja etenemisen näkee reaaliajassa GitHubissa. Uusimpana julkaisimme Air Blocks -lohkokirjaston. Lisää lohkoja on tulossa pian.

Lohkokirjastoa voi katsoa visuaalisesti osoitteessa blocks.airwptheme.com.

Yllä olevan videon otin testimielessä ScreenToGif-sovelluksella Windowsilla. Macille näitä on enemmän tarjolla, mutta Windowsille en ole löytänyt aikaisemmin sopivaa.

Open source on ihanaa. Huomenna jatkuu. Hyvää yötä!

Tässä kirjoituksessa on 176 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää