Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Kierroksia

Havahdun hereille, nousen istumaan. Tarkemmin ajatellen olen jo valmiiksi hereillä, en oikeastaan nukkunut laisinkaan. Kello on vähän vajaa kolme, päässä pyörii ympyrää samat tehtävälistat. Kirjaan muutaman tehtävän lisää iPhonen todoappiin. Käyn selvästi ylikierroksilla.

Tunne on ristiriitainen, sillä olen asettunut nukkumaan jo yhdeksän jälkeen illalla. Se on minulle liian aikaisin, mutta silmät eivät vain yksinkertaisesti pysy auki. Siitäkin huolimatta en nuku, vaan käytännössä makoilen silmät kiinni.

Turhauttaa. Käyn heittämässä kepillisen ja palaan vuoteeseen. Jollakin ilveellä nukahdan ja sitten vaimo herää. Ajatukset kiertävät kehää.

Yö menee miten menee. Aamulla on siihen nähden yllättävän virkeä olo. Rutiinit ovat olleet romukopassa maanantaista lähtien. Nyt on vasta keskiviikko, mutta jälleen tuntuu siltä kuin se toinen maailmansota olisi sodittu taas uudestaan.

Pikakelaus iltaan. Keskiviikkoilta 18:43, toimistolla on valot päällä. Minähän se siellä, toisen kerroksen ikkunassa. On pitänyt lopettaa ja lähteä muiden vanavedessä, ”ihan kohta perässä”. Mutta sitten huomaan puutteen omassa rajapinnassani api.rolle.wtf, joka tulostaa Databox-seinälle numeroita. Pakkohan bugi on korjata. Ei ratkeakaan ihan tunnissa. Perkkeleeee…

InboZero, TodoZero, 23 tehtävää suoritettu.

Koneet kiinni.

Tässä kirjoituksessa on 204 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää