Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Investointi

Sunnuntain perinteinen kahvilahetki vaimon kanssa. Kun ummet ja lammet on höpötelty, mietimme tulevaisuutta ja itseemme sijoittamista. Rahaa on jonkin verran, mutta emme elä ikuisesti. Pitäisikö siihen rajalliseen aikaan panostaa, pohdimme. Kysyn vaimolta, milloin menemme sinne Unikulmaan, mille päivälle laitetaan kalenteriin? Hän vastaa, että vaikka heti. Selvä. Tilaan saman tien taksin. Onhan tästä puhuttu.

Olen tutustunut Unikulmaan aiemmin ja miettinyt tätä asiaa varmasti jo vuosia. Nykyinen jenkkisänkymme on yli 10 vuotta vanha ja jo ostaessamme se oli käytetty. Muistan, että sänky maksoi sata euroa. Hintaansa nähden se on ollut erinomainen ja ostimme sen hyvässä kunnossa. Mutta enää se ei ole kovin priimaa, enkä suoraan sanottuna jaksaisi koluta mitään perussänkyjä. Nukun muutenkin niin huonosti, joten tällä kertaa homma kerralla kuntoon, kun siihen on jopa varaakin.

Unikulman myyjä on mukava ja kertoo heti alkuun yrityksestä ja sen juurista. Perusidea on vähän kuin meillä Dudella, myyvät palvelua ja laatua, eivät vain tuotetta. Jotenkin hienosti sanottu, ”Emme myy sänkyjä, vaan laadukasta unta ja hyvinvointia”. Perus huonekaluliikkeillä ei ole fysioterapeutteja hommissa tai tieteeseen ja terveyteen pohjaavaa metodologiaa taustalla. Unikulma on kuin sänkyjen räätäli. Aivan kuin itse en yrittäjänä myy vain verkkosivuja, vaan aikaa kestävää suunnittelua ja tekniikaa, räätälöitynä asiakkaalle. Enemmänkin pitkälle tähtäimelle mietittyä priimaa kuin mitään perus Jysk-bulkkikamaa. Vähän kuin iPhone vs. Huawei. Tästäpä saankin hyvän blogi-idean, joten kannattaa seurata, jos vaikka innostun kirjoittelemaan: dude.fi/blogi.

Unilab-mittaus -kuvituskuva

Parin tunnin setti, kummankin kropan mittaukset ja molemmille omat räätälöidyt patjat, kaupan päälle ergonomiset tyynyt, petauspatja ja sitten vielä sängynpäätyä katsomaan. Väriä ja materiaalia myöten saamme valita kaiken. Parin aanelosen tilauksen loppusumma kohoaa niin korkeaksi, että en uskalla kirjoittaa sitä tähän. Tilanne on nykyään kuitenkin sellainen, että perse kestää, juuri ja juuri. Käsiraha pöytään ja menoksi. Tätä on mietitty, tämä on sijoitus seuraavalle parille vuosikymmenelle. Näin ainakin jankkaan itselleni, jotta ahdistaisi vähemmän.

Kaupat tuli, kiinni veti. Huippaa. Se johtuu joko rahanmenosta tai siitä, että tuli skipattua lounas. Siispä, pizzat tilaukseen.

Teen valmiiksi ensi viikon kalenterin. Se on ihan täynnä. Väliin ei mahdu taaskaan yhtään tyhjää slottia, mutta ainakaan hommia ei näillä näkymin kerry iltamyöhään. Saan toivottavasti jopa hard stoppeja 16-17 aikaan.

Aikataulutan myös uudestaan aamu- ja iltalenkit. On starttava tätäkin puolta käyntiin, nyt kun pari viikkoa on toipuiltu koronasta. Pakko saada liikuntaa ja homma rokkaamaan.

Huomenna on ainakin käytävä Unikulmalla vielä varmistamassa pari asiaa. Eiköhän tämä tästä taas lähde rullaamaan. Olo on optimistinen.

Tässä kirjoituksessa on 460 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää