Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Rajapinnat

Ensimmäistä kertaa kuukausiin unimattoni sanoo unen laaduksi GOOD ja indikaattorit näyttävät vihreää. Aika siistiä.

Kahvia, energiajuomaa, oman API:n koodailua Databoxille… Ensimmäisestä dashboardista tulee mahtava. KPI:t ovat nyt kunnossa, eikä haittaa, vaikka tässä menikin koko päivä. Help Scout ei jostain syystä yhdisty, enkä saa Clockifyn rajapintaa taipumaan seinälle. Pistän molemmille palautetta.

Viimeksi toukokuussa mietin Clockifysta pois siirtymistä ja nyt tulee taas se kipinä. Vuonna 2021 vaihdoimme pois Harvestista pelkästään hinnan takia. Aika tyhmä veto, koska säästöä ei juurikaan loppupeleissä tule, kun ylimääräiseen säätöön käytetyn ajan ottaa huomioon. Ei pitäisi koskaan säästää väärässä paikassa. Mutta nyt olisi hinku siirtyä takaisin, sillä Harvestissa on joitakin etuja joita Clockifyssa ei ole. Ja ennen kaikkea dataseinä-itegraatio (Databox).

Otan tämän loppuviikon levon kannalta. Vähän puhuttiin, että lähdettäisiin kaupungin valoja katsomaan, mutta en jaksa. Nyt on paha mieli, kun Lotta ei ole tästä järin tyytyväinen. Juuri tätä kirjoittaessa ovi käy, kun hän lähtee kimpsuineen ja kampsuineen kavereidensa kanssa pihalle.

Koitan pestä aivoni nyt mielipahoista ja rajapinnoista pelaamalla Overwatchia.

Tässä kirjoituksessa on 197 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää