Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Energia

Suunnittelen tulevia viikkoja. Hämmentävää, miten paljon tähänkin menee aikaa. Viikkoni näyttävät tältä seuraavat kolme viikkoa:

Viikkokalenteri täynnä.

Eipä sinne paljon tyhjää jää.

Tavallaan aikataulut eivät ahdista. Kaikki muu sitten kyllä. Epävarmuus. Melankolia. Huoli läheisistä. Asiat, joita en voi julkisesti avata. Vain elämää, tietenkin. Mutta jotenkin nyt niin synkkää kaikki.

Kyllä minä välillä kaipaan jotain rentoiluakin, jotain erilaista. Päätän ottaa neljä päivää vapaata kuun vaihteeseen ja lähden viikonlopuksi äitini luokse perjantaina 1.3.2024. Mutta tällaisen lisäksi jotain muutakin. Tuntuu, että itsestäni en saa tiristettyä mitään aloitetta mihinkään ”ylimääräiseen”.

Kun vilkuilen lentolippuja kahdelle, vastaan tulee aina se vaivannäkö ja sopivan hinta-laadun etsiminen. Berliiniin pääsee halvemmalla, mutta mieli tekisi jonnekin Lissaboniin tai Italiaan, jonne uppoisikin sitten tonneja majoituksineen. Olen tilanteessa, jossa ei tarvitse ruokakaupassa miettiä jokaisen tuotteen kohdalla, mutta en vielä tilanteessa, jossa voisin vain ostaa lentoliput ja majoitukset ja lähteä. Sadat eurot vielä menee, mutta ei tuhannet.

Pitää odottaa, kun on taas henkistä energiaa näihin.

Tässä kirjoituksessa on 177 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää