Kuvien koti nimeltään Flickr

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Flickr on yksi suosituimmista Internet-galleriayhteisöistä – ja ehkä ihan syystäkin. Yahoon kanssa yhteistyötä tekevä Flickr on helppokäyttöinen ja monipuolinen galleriasivusto. Flickr on monen palvelun kanssa yhteensopiva, kuten WordPressin. Palvelu on ilmainen ja sinne voi uploadata 100 megatavua 1024xX-resoluutioisia kuvia kuussa ilmaiseksi. Jos haluaa lisätä loputtoman määrän rajattoman kokoisia kuvia, voi maksaa vuodessa tietyn verran dollareita. Isäni osti juuri minulle pro-accountin, suuret kiitokset!

Tänään koitin tuota Flickrin Mobile Toolseista löytyvää Shozu -ohjelmaa joka osoittautukin erittäin käteväksi. Yllä näet tuloksen. Otin sen kännykällä ja lähetin Flickriin samantien. WordPressissä käytän Dave Kellamin tekemää FlickrRSS:ää (sivupalkissa ylimpänä). Kokeilin myös toista pluginia (kuvassa selaan kyseistä sivua), mutta en laittanut sitä vielä toimintaan. Tämä esittely jäi pintapuoliseksi, mutta suosittelen tutustumaan Flickriin kaikin tavoin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Nicd

    Flickrin kanssa ainoa ongelma on, että se on _hidas_, ainakin aina ensimmäisellä latauksella. Oma galleria onkin aina se kaikista paras. Itse käytän gallery2-ohjelmistoa, joka on vähän jo overkilliä, mutta toisaalta erittäin pätevä – ominaisuuksia löytyy joka lähtöön.

    Tietysti vielä parempi olisi jos jaksaisi integroida sen gallerian sivuston muuhun ulkoasuun, mutta eihän sitä nyt kaikkeen aina jaksa venyä, laiska kun on… :)

  2. mustikkasoppa

    Pitäis laittaa itsellenikin tämä. Katsotaan ajan kanssa saanko aikaseksi tehtyä.