Kuuminta hottia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Tänään kirjoitan taas vaihteeksi omasta elämästäni, koska huomasin lukiessani omia kirjoituksiani, että olen parin edellisen viestin ajan keskittynyt asioihin, mitä teen tietokoneella ja luulen ja tiedän, että kaikki eivät ymmärrä tai ole kiinnostuneita. Joten tänään kirjoitan siitä, mitä olen tehnyt eilen, tänään ja mitä aion tehdä huomenna. Eilen katsoin kaksi elokuvaa. Tylsän komedian ”Napoleon Dynamite”, missä pilailtiin vammaisten kustannuksella ja ihan hyvän thrillerin ”Paparazzi”. Menin nukkumaan kahdentoista aikoihin, mutta illalla oli +28’C, joten katonrajassa nukkumisesta ei tullut mitään edes ikkuna auki. Kyllä, nukun parvisängyssä (pöytä alapuolellani). Otin vuoteeni, – toisinsanoen patjani – ja laitoin sen lattialle. Nukuin yöni lattialla sikeästi. Paitsi kuuden aikoihin heräsin kun joku ötökkä lennähti ikkunasta naamalleni.

Vielä on viimeinen lomaviikko (onneksi), jonka saan käyttää rentoillen. Ainakin melkein. Yksi sivuprojekti on ennen koulua. Tänään heräsin yhden aikoihin ja söin paniiniaamiaisen, jonka kera katsoin kaksi lotr-elokuvaa, sillä olin unohtanut melkein kaiken koko trilogiasta. Joskus katson vielä kolmosen uudestaan. Päivä vierähtikin illaksi ja siirryin tietokoneen puolelle viiden aikoihin. Nyt teen töitä ja kuuntelen musiikkia ja angstaan ulkona olevalle säälle ja keltaisille lehdille. Syksy on lähellä. Vale-macintoshini sääasema näyttää ensi viikolle pelkkää sadetta. Lyödäänkö vetoa että eilen oli kesän viimeinen hellepäivä?

Elokuu on ollut jotenkin tosi passiivista aikaa. Olen vain viettänyt aikaa kotona, sisällä, takapihalla… katsonut elokuvia ja käynyt pari kertaa Juhanilla tai Juhanin kanssa lenkillä. Mutta ei se mitään. Kai. Kohta siirretään taas kelloja eteenpäin, kun talviaika koittaa. Ärsyttää kun talvi kestää viisi kuukautta ja kesä vain vajaat kolme. Ja välissä on huonoimmat vuodenajat: syksy ja kevät. Kummatkin sellaisia angsti-aikoja. Syksyllä tai talvella kuuntelen ehkä eniten musiikkia. Pitäisi säästää siihen mp3-soittimeen, iPodiin. Se olisi niin mukavan pienikokoinen ja kätevä musiikin kuuntelemiseen. Mutta nyt haaveet ja huvit sikseen. Ensin työ, sitten huvi.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä