Kun joulu on

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Jouluaatto jälleen oli ja meni. Sain jo ensimmäisen lahjan aamulla kun sain nukkua pitkään. Kahdentoista jälkeen tein ärhäkkään joulusiivouksen ja paketoin viimeiset vaimolleni ostamani lahjat. Vaimoni oli aloittanut lahjojen hankinnan ja suunnittelun jo varmasti marraskuussa, kun taas minulla meni tuttuun tapaan kaikki viime tippaan. Ostin lahjatkin vasta aaton aattona. Toisaalta milloin muulloinkaan oisin niitä työkiireiltäni voinut ostaa?

Harmittaa hieman kun vasta jälkeenpäin löysin BR-lelukaupasta paremman joulupukin asun, paljon halvemman ja pehmeämmän kuin City Marketista viime viikolla ostamani paketti. Ostin BR:stä sitten viimeisillä rahoillani paremman joulupukin parran, sillä City Marketin tusinaversiossa partakin oli melko hölmön näköinen.

Lähdimme kolmen jälkeen taksilla isäni luokse. Lahjoja oli kertynyt hirveät säkit… laitoimme lahjat Lotalta piiloon ja aloitimme pian jouluaterian. Isä oli laittanut kystä kyllä, oli kinkkua ja laatikoita, hedelmiä ja joululimppuja. Söimme kaikki mahamme täyteen. Kinkku oli erityisen onnistunutta.

Joulu 2010

Ruoan jälkeen olin vähän malttamaton. Ensimmäinen jouluni joulupukkina, ja vähän jännitti vaikka suunnittelin jo etukäteen olevani ihan oma itseni. Menin muiden huomaamatta vaihtamaan pukin tamineet, ja palasin lahjojen kanssa olohuoneeseen. Lotta varmasti tunnisti heti että isi se siellä on. Sitä paitsi Veera möläytti monta kertaa.

Joulu 2010

Lahjojen jako tuntui jatkuvan loputtomiin. Valtaosa lahjoista meni tietenkin Lotalle. Hävetti kun menin sekoittamaan ”Ronille” ja ”Pomille”, ja laitoin (isän vaimon) Pominkin lahjan omaan kasaani… onneksi moka oli nopeasti korjattu. Harmittaa hieman myös kun ei ollut rahaa ja aikaa ostaa erillistä lahjaa isälle ja Pomille, kun ovat olleet niin ihania. No, toimme itsemme lahjaksi, ja hekin selvästi tykkäsivät katsella Lotan intoa.

Joulu 2010

Sain yhteensä 13 lahjaa. Jouluaatto oli jotenkin unelmien päivä. Kaikki sujui niin mainiosti ja fiilis oli kohdillaan päivän vaihtumiseen asti. Lista saamistani lahjoista (kuvat otan varmaan myöhemmin):

 1. Nukkua pitkään (minusta tämäkin oli joululahja, niin harvoin nukkumisen iloa minulle suodaan)
 2. Spotify Premium 3 kuukaudeksi – kiitos työkaverit!
 3. Sellainen aivan mahtava sähköllä toimiva diskopallo vaimolta
 4. Belphegor: Goatreich t-paita vaimolta
 5. Dissection: Nexion t-paita vaimolta
 6. Shiningin Suomen kiertueen t-paita vaimolta
 7. Pandan Tonttu-karkkia vaimolta
 8. 20 € isältä
 9. Pyjamahousut vaimolta
 10. Sukat vaimolta
 11. Suklaata mummolta
 12. Muumimuki mummolta
 13. Rajaton sings Abba -levy äidiltä

Jotain saattoi unohtua, mutta jos näin kävi, korjailen listaa jälkikäteen. Lotan blogiin ilmaantuu varmasti Lotan lahjat vähän myöhemmin. Veeralle annoin 3 Juha Vuorisen Pokkaria (Juoppohullun Päiväkirja osat 3-4 ja Kristian Siviilipalvelusmiehenä), kilon töötin Hyvää Makumaasta ja Toy Story 3 DVD:n. Lahjat olivat kaikin puolin mieluisia. Olen selvästi ollut kiltti, kun minua niin hemmoteltiin lahjapaketeilla.

Joulu 2010

Lähdimme puoli kahdeksan maissa takaisin kotiin, sillä muistimme kahdeksan saunavuoron olemassaolon. Vaihdoin kaksi viikkoa sitten saunavuoron torstaista perjantaille, sillä mikään ei ole ihanampaa raskaan työviikon jälkeen kuin startata viikonloppu heittämällä eeppiset löylyt. Lista ei ole kuitenkaan vielä saunan oveen päivittynyt. Veeran mennessä saunaan joku toinen oli tunkemassa samaan aikaan, mutta tilanne ratkesi ilman suurempia riitoja. Pitäisi maanantaina soittaa isännöitsijälle että vaihtaisivat sen listan, jotta konflikteilta vältyttäisiin.

Huomenna tai ylihuomenna olisi tarkoitus matkustaa vielä Ristiinaan sukuloimaan anopin porukoiden luokse joulun jatkopäiviä viettämään. Toivotaan että tämä pakkanen tästä vähän laantuu.

Hyvää ja rauhaisaa joulua kaikille Rollemaan lukijoille, erityisesti niille ketkä aiemmat tilapäivitykseni missasivat!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

 1. Piparnakkeli

  Minä olen esiintynyt joulupukkina jo viitenä peräkkäisenä jouluna, ja joka kerta jännittää yhtä paljon, varsinkin kun puoli sukua on vastassa kameroiden kanssa. Nyt taisi tulla tauko, kun sukulaispoika on jo sen verran iso että jo tänä vuonna oli huomaavinaan jotain tuttua pukin olemuksessa, heh.

  Niin, ja hyvää joulua vain sinnekin!