Kerrankin saan päteä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Nyt on tylsää. Sanon suoraan; tämä teksti voi maistua puulta.

Viimeinen jaksoni on odotettua löysempi. Vain neljä palkkia (Ruotsin kertauskurssi, Maantiedon kertauskurssi, Äidinkielen kertauskurssi ja ATK:n kakkoskurssi). Eniten minua huvittaa ja yllättää edelleen ATK-kurssini (AT02) aihe: XHTML, XML & HTML -koodaus. Ennakoin hieman ja tein tunnin alussa kahdessa minuutissa nopean esimerkin XHTML:n perusteista. Muut väsäsivät vielä yksinkertaisempaa versiota koko kaksoistunnin (katso sivu käyttäjämuodossa niin näet). ”Tyylitiedostojen rakentaminen opetellaan sitten ensi viikolla…”, jahas.

Toisaalta voisin laiskotella koko kurssin ja palauttaa täydellisen/virheettömän lopputyön ja vetäistä kurssista kympin, mutta toisaalta voisin sanoa opettajalle olevani itseoppinut html-guru jo valmiiksi ja pyytää esimerkiksi php- tai perl-aiheisia tehtäviä. Todennäköisesti säädän koko kurssin omia juttujani, irkkaan, huvittelen ja testailen uusia WordPress -lisäosia.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Gocom

    Sama minulla HTML4-kurssin kanssa, mutta mukavasti sanoin maikalle olevani ”jonkin sortin guru”, tein yhden sivupohjan 30 minuutissa, vilautin portfolion linkkiä, pidin pienen esitelmän tekemästäni sivupohjasta ja sain vapautuksen kurssilta.

    Tosin joudun vielä käymään koeviikolla kokeessa, mutta ei siihenkään mene kuin pari kymmentä minuuttia – tosin ilman tuota koetta olisi tuokin päivä vapaata.