Kävelykatu kesäisin

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

  1. Katusoittajat. Haitarin soittajia löytyy joka kulmalta ja he soittavat todella huonosti ja ovat kylillä joka ikinen päivä. Kuulokkeet korviin ja musiikki kovalle…
  2. Feissarit. ”Ei kiinnosta”. ”Ei kiitos”. Eivät he usko. Joka päivä samat feissarit kysyvät juuri minulta! En luo katsekontaktia, en mitään. Yleensä yritän kävellä ohi mahdollisimman nopeasti, mutta silti tunkevat sitä lappua ja kysyvät ”kiinnostaako ympäristöasiat?”. No kun ei kiinnosta, uskokaa jo! Miksi juuri minä, aina minä, koko kadun pituudelta…?
  3. Kerjäläiset. Kävelykadulle on ilmestynyt huivipäisiä naisia kerjäämään parisen kappaletta. Ei heille kukaan rahaa anna. He keräävät ärtymystä, sääliä, mutta suurin osa ihmisistä kävelee vain katsomatta ohi. Itsekin olen erittäin neutraalilla kannalla, mutta monia kerjääminen ärsyttää. Minuakin rupesi kieltämättä ärsyttämään kun toinen heistä päätti tulla asuntomme sisäpihalle kyykkypissalle keskellä kirkasta päivää… ja toisella heistä on noin 4-vuotias lapsi mukana kerämässä myötätuntoa/sääliä. Eikö jonkun olisi aika tehdä jotakin? Poliisin mukaan on kuulemma laillista kerjätä kunhan ei näpistele…
  4. Liikaa ihmisiä. Väenpaljous on kesällä tuttu näky. Mutta ihmiset voisivat osata väistääkin.
  5. Julkijuopottelu. Viimeksi eilen näin nuoria kaljoittelemassa McDonaldsin edessä. Ärsyttää. Poliisi, tee työsi!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä