Itsekontrollia työntekoon

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Muistan ajat kun työskentelin täysipäiväsenä web-suunnittelun Freelancerina. Enimmäkseen tein töitä kotoa käsin. Vain joissakin harvoissa tapauksissa sain käyttööni toimiston tai työnantaja-asiakkaan toimitilat. Häiriötekijät voivat helposti venyttää aikaskaalaa, varsinkin Facebookin tultua mukaan kuvioihin. Facebookissa on toki myös työasioita kuten muissakin sosiaalisissa medioissa, mutta sitä saattaa helposti retkahtaa surffailemaan tai sähköpostittelemaan asioita jotka eivät liity työhön mitenkään. Musiikki on tietysti asia erikseen, sillä itse pystyn jopa keskittymään paremmin musiikin soidessa taustalla.

Kuva SelfControl -ohjelman ikkunasta

Tietokoneiden ja Internetin parissa työskentely voi olla hyvinkin hankalaa, mutta onneksi SelfControl on keksitty. Ohjelma estää haluttujen palvelimien ja verkkosivujen käytön halutuksi ajaksi. Voit esimerkiksi estää pääsyn sähköpostiisi, Facebookiin, Twitteriin, jne. esimerkiksi kahden tunnin ajaksi ja samalla pystyt käyttämään (vaikka pelkästään työhön vaadittuja) muita verkkosivuja ja nettipalveluita normaalisti. Kun ohjelma on käynnistetty, sitä ei pysty pysäyttämään ohjelmasta, poistamalla ohjelman, tai käynnistämällä tietokoneen uudelleen – sinun on pakko odottaa aika loppuun.

Ohjelma on kätevä niille kenellä itsekontrolli ei riitä. Ohjelman nimi onkin suomeksi käännettynä itsekontrolli, sillä se antaa kontrollin niille kenellä sitä ei valmiiksi ole. Itse koen tämän ohjelman loistavaksi ja Freelancer-työn mullistavaksi uutuudeksi. Ainoa miinuspuoli ohjelmassa on se että se on saatavilla tällä hetkellä vain mäkkikoneille. Linuxiin on saatavilla testiversio. Softa löytyy nykyään Windowsille, Macille ja Linuxille. Itse käytän Linuxia, Macia ja Windowsia tasapuolisesti.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

6 kommenttia

 1. tms_

  Kuulostaa kyllä loistavalta keksinnöltä. Mullistaisi kyllä minunkin opiskelut… :) Jään oottamaan windows-versiota

 2. krisu

  Tämmöisen kaltaisia ohjelmia on todella paljon, monet niistä on Macille, mutta on varmasti olemassa vaihtoehtoja muille järjestelmille myös. Esim. Lifehackerissä on näistä käsitelty monesti.

  Toisaalla en ole varma onko niin nerokkaita ohjelmia ettei niitä pysty millään tavalla sulkemaan.. Tämä voi olla sinällään parempi kuin muut samalaiset ohjelmat :)

 3. rolle

  krisu, Eihän siinä ole mitään järkeä jos ohjelman pystyy milloin tahansa halutessaan sulkemaan helposti ;) kyllä tämä vaikuttaa näistä parhaimmalta keksinnöltä.

 4. Joanna

  Krisu, kerro minulle windowsin kanssa yhteensopiva samantyyppinen ohjelma, niin otan sen käyttöön välittömästi. Tosin pitää laittaa se aina kerrallaan päälle molempiin koneisiin ;D

 5. Oljenkorsia tehokkaaseen työskentelyyn Internetissä | Rollemaa.org

  […] Pari kuukautta sitten kerroin SelfControl-nimisestä ohjelmasta, joka estää haluttujen palvelimien ja verkkosivujen käytön halutuksi ajaksi siten että edes tietokoneen uudelleenkäynnistäminen ei pura estoa vaan aika on odotettava loppuun asti. Valitettavasti ohjelma on saatavilla vain Mac-koneille. […]

 6. Rolle

  Huom, nyt löytyy Windows ja Linux -versiot :)