Windowsin haamulukitukset

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Windows XP:n ehkä häiritsevin ja näkyvin bugi on tiedostojen ja kansioiden ”haamulukitus”. Käyttöjärjestelmä väittää poistettaessa, siirrettäessä tai nimetessä, että tiedosto on muka käytössä.

Pieni ohjelma nimeltä Unlocker korjaa tämän ärsyttävän ongelman. Konetta tarvitse enää käynnistää uudelleen bugin ilmettyä, vaan tiedostosta/kansiosta voi poistaa kätevästi lukituksen hiiren oikeaa nappia klikkaamalla.

Lataa ohjelma:

 1. Softpedia.com
 2. Major Geeks.com
 3. Download.com
 4. Scanwith.com

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

 1. Bitten

  Minulla tuo ohjelma on ratkennut, kun menen task manageriin(tehtävien hallinta) ja sammutan ohjelman processes(tapahtumat?)-välilehdestä, eli se lista, jossa näkyy kaikki päällä olevat exe- ja muut vastaavat prosessit.

 2. Juhani

  sulla bugaa kello hahahahahaahahahahahahaahahahaha MUAHAHAHAHAHAHA, kello on nyt 18:40 ja oot kirjottanu muka viestis 19:14!

  HAH! Jäit kiinni!!

 3. Rayden

  Taitaa olla Juhanin kello kesäajassa :D