HTC One pähkinänkuoressa – täydellisempää puhelinta saa hakea

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Pari vuotta sitten hankin ensimmäisen Android-puhelimeni, HTC Desire Z:n, vähän myöhässä tavallaan. En oikeastaan ymmärrä miksi olin Nokian leirissä niin pitkään. Androidista ei ole takaisin paluuta.

Huomasin sovellusten kehittyvän aika huimaa tahtia, eikä HTC Desire Z:n 800 MHz Scorpion prosessori enää jaksanut pyörittää, ainakaan tällaisen hardcore-käyttäjän multitaskatessa. Esimerkiksi Foursquare-sovellus jäätyi koko ajan ja pelkästään avaaminen kesti parhaimmillaan kaksi minuuttia.

Jos tarvitsi ottaa nopeasti kuva jostakin ja lähettää se sosiaaliseen mediaan, siitä ei meinannut tulla mitään kun kamera jökitti käynnistämisen lisäksi jopa tarkentaessaan. Oli sitten miten customia, roottia tai optimoitua muistinkäyttöä, ei puhelimesta enää saanut riittävää tehoa irti. Oli aika hankkia uusi puhelin.

htcone-2

Päädyin tilaamaan HTC Onen, joka julkaistiin Suomessa jossakin huhtikuun taitteessa muistaakseni. Uusia QWERTY-puhelimia (liukuvalla kiinteällä näppäimistöllä varustettuja) ei enää oikein Suomesta löydy, mutta se ei haitaa, sillä olen jo melko hyvin tottunut kosketusnäppäimistöön. Jenkeissä taisi vielä operaattori Spring omistaa oikeudet johonkin QWERTY-malliin. Ei kuitenkaan tainnut olla HTC:ltä.

HTC:n tämänhetkinen lippulaiva HTC One on kaiken kaikkiaan täydellinen puhelin. Vielä täydellisempi kuin mitä HTC Desire Z oli sen ostaessani. Neliytiminen Snapdragon-prosessori tekee HTC Onen suorituskyvyltään moninkertaisesti nopeamman HTC Desire Zetaan verrattuna.

Monessa nykyajan älypuhelimessa ei saa takapaneelia irrotettua ollenkaan, mikä tarkoittaa tietenkin sitä, että akkua ei pysty vaihtamaan. Tämä kuitenkin mahdollistaa sen, että puhelimen pystyy rakentamaan lituskan ohueksi ja kuoren siten, että se kestää isompiakin kolhuja. Yhtenä vaihtoehtonani oli myös Samsung Galaxyn S 4, mutta olen kuullut Galaxy-malleista niin paljon huonoa, että en suostunut vaihtamaan HTC:stä pois. Lisäksi uuden S 4:n ympärys on enimmäkseen muovia, kun taas HTC:n kestävää alumiinia. Muotoilukin on HTC:lla nätimpää. Herttileijaa, HTC One on yksinkertaiselta ja kauniilta muotoilultaan kuin parempi versio iPhonesta. Lisäksi vaimo on ollut tyytyväinen HTC One X:ään (HTC Onen edeltäjään), joten valinta oli helppo.

htcone-3

Isoimpana outouksina on Menu- ja kameranäppäinten puuttuminen. Kiinteitä näppäimiä luurissa ei ole muita kuin virta ja äänenvoimakkuuden säädöt. Heti alkuminuuteilla kuitenkin roottasin puhelimen ja asensin TrickDroid ROMin (stock ROM parannuksilla, esim. HTC:n bloatware poistettu, optimoitu entistään nopeammaksi ja tehty joitakin muita parannuksia) ja mahtavan Bulletproof-kernelin.

htcone-4

Etenkin Bulletproof-kernel mahdollistaa sen, että puhelimen näppäinlukon (vai onko se nykyään ”näyttölukko”?) saa auki pyyhkäisemällä puhelimen alariviä iPhone-tyyliin. Toki virtanäppäin toimii yhä. Sen lisäksi HTC-logo toimii menu-näppäimenä, mikä on ehdoton joidenkin niiden sovellusten kohdalla, joissa ei ole otettu huomioon uusia puhelimia ilman menu-näppäintä.

Puhelimessa on loistava äänenlaatu sisäkaiuttimesta lähtien. Äänet käyttävät n. ”Beats audio” -tekniikkaa, joka kuulemma parantaa äänenlaatua merkittävästi. MIUI:ta ei vielä ole tehty/portattu HTC Onelle, mutta mitä nyt olen kärkkynyt, se on tulossa pian. Odotellessa vallan mainio yhdistelmä on TrickDroid Bulletproof-kernelillä, Nova Launcher kotinäyttö MIUI-kellolla, parhailla mahdollisilla MIUI-ikoneilla ja MIUI-lukkonäyttö (saat aktivoitua pelkän lukkonäytön kun ensin aktivoit MiHomen ja siten laitat Novan pysyväksi).

htcone-1

Kamera on mahtava, aivan eri luokkaa verrattuna mihinkään aiemmin omistamaani kännykkäkameraan. Neljä megapikseliä riittää hyvin, sillä kamera toimii nopeasti ja siinä on vaikka mitä ominaisuuksia. Megapikseleiltään kamera on vastaavaa kuin HTC Desire Z:ssä, mutta lieneekö tekniikka parempaa kun Zetan kuvat olivat aina alivalottunutta tai muuten huonolaatuista kuraa. HTC Onen kamera valottaa jotenkin paremmin. Etukamerassakin on 2.1 megapikseliä, eikä eroa oikeastaan huomaa. Puhelimen kameraksi vallan mainio; toimiva ja nopea.

Akku kestää päivän tehokäytössä, jopa vuorokauden tai pidempään vähäisellä käytöllä. Bulletproof-kernelillä akunkeston saa rutistettua jopa pariin päivään. Eipä tästä puhelimesta ole oikeastaan huonoa sanottavaa. Vielä kun julkaisevat sen MIUI:n niin hommahan toimii.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

11 kommenttia

 1. Mcpolo

  Meikä edelleen kitkuttaa zaranalla. Swiftkey jumittaa välillä niin ankarasti, että käpy palaa kiinni. Tutulla oli one, ja en voinut kuin hämmästellä sitä äänentoistoa sis kaiuttimesta, hänellä oli suomen peli radioselostuksena, ja se soi äly hyvin. Kaikessa paskuudessaan tää qwerty silti rokkaa, kun pidemmänkin tekstin naputtelu on niin vaivatonta. Ei sen puoleen, tuo one kyllä houkuttais aika tavalla, mutta jos nyt vielä tällä pärjäis tovin.

 2. MedicFinland

  Kannattaiskohan munkin Flashata toi mun puhelin uusiks. Galaxy S II Jossa uusin virallinen päivitys. Aika hidas ja syö akkua. En vaan oo ikinä uskaltanu tehä tolle mitään.

 3. Vimpaimet

  Suosittelen flashaamaan custom rom:n SGS2:een. Samsung:n omat on kyllä sitä itteään.

 4. Rolle

  HTC Onelle suosittelen Adyscorpiuksen MIUI:ta. Tästä bloggaus tulossa.

 5. Näin roottaat ja asennat MIUI:n HTC One-puhelimeen | Rollemaa.org

  […] Desire Z palveli aikansa ja vaihdoin tänä vuonna HTC:n lippulaivapuhelimeen, HTC Oneen. Rakastan kiinalaisten MIUI Android-käyttöjärjestelmää, josta olen täälläkin kirjoitellut […]

 6. repe

  Moi huomasin että tunnut tietävän yhtä sun toista HTC One sta satutko tietää että voiko HTC onella soittaa ihan herellistä video puhelua vai pitääkö joku ohjelmisto ladata puhelimeen

 7. Rolle

  Tietääkseni siihen pitää ensinnäkin olla liittymän puolesta mahdollisuus, videopuhelut ovat sen verran kalliita ainakin taannoin nokialaisellakin olleet, että olen vuosikaudet käyttänyt niihin aina Skypeä.

 8. minä ja htc

  mun mielestä tää uus one jonka ostin on paljon surkeampi käyttää kuin edellistä htc:tä joka oli one x tai s,en muista,takapakkia on tullu niinkuin nokialla aikoinaan,galleria on sekava,puhelin muistio huono ym.en ostaisi uudestaan!

 9. Rolle

  Eihän puhelinta määritä sen käyttöjärjestelmä. HTC One on spekseiltään huippupuhelin ja siihen voi laittaa minkä käyttiksen haluaa. Itse olen testannut Onella MIUI:ta ja ViperOnea. Totta, HTC:n oletuskuraa en halua käyttää itsekään…

 10. minä ja htc

  palataan myöhemmin asiaan,jos voisit kertoa kuin se tehdään,nyt one on huollossa,näyttöön tuli 10mm särö auringonpaisteessa!

 11. jeppis

  Onhan tuo hyvä puhelin, mutta vähän olet liioitellut nyt noiden kehujen ja superlatiivien kanssa. Itsellä ollut viimeaikoina käytössä S3, 920 ja One. Onessa heittämällä huonoin kamera, vaikka puhelin itsessään on tuorein. Musiikkipuoli on toki kunnossa. Vaihdettava akku on ominaisuus, joka kyllä kannattaa omaan puhelimeen ottaa, koska kun se akku menee 9kk käytön jälkeen paskaksi, ei mikään takuu enää sitä korvaa. Myös videopuheluiden suorittamiselle, ei HTC ole keksinyt mitään valmista ohjelmaa, vaan joudun käyttämään kolmannen osapuolen sovellusta. Puhelimen käyttöliittymä tuntuu olevan yhtä nopea, kuin Lumiassa, mutta aloitusnäyttöjä on vain puolet siitä määrästä, mitä oli Sampassa, eikä niille mahdu yhtä paljon tavaraa. Pienoisohjelmien kokoa ei voi myöskään säätää aloitus näytöillä; Samppa paljon parempi, jos tykkää kikkailla ja säädellä käyttöliittymää.

  Kaikkiaan parin päivän tunnustelun jälkeen itsellänikin on kuitenkin positiivisella puolella fiilikset puhelimesta, vaikkakin kamera on skeida. Puhelin tuntuu hyvältä ja näyttää hyvältä, ja soveltuu musiikkipuhelimeksi. Jos haluaa puhelimen monipuolisilla ominaisuuksilla/monipuoliseen käyttöön, pitää ostaa s4, iphone tai Lumia (mikäli sovellustuki ei haittaa).

  Tässä nyt oli tällaisia omia mietteitä, joita tuli mieleen artikkeliasi lukiessa :-)