Höpö höpö, läpä läpä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

En ole tietääkseni vielä kirjoittanut tämän hetkisestä irc-kanavastani. Rollewebillä (nykyisellä Rollemaalla) oli oma kanava Quakenetissä. Erinäisistä syistä kanava kuitenkin hajosi samoihin aikoihin vaimoni kanavan #soppanen kanssa. Halusimme mieluummin yhteisen kanavan kaikille kuin kanavan joka on luotu yksittäistä henkilöä ja hänen kavereitaan varten. Niinpä oli syntynyt. Kanava muodostui lopulta kolmesta hajonneesta kanavasta ja irkkaajakunta lisääntyi nopeasti.

Ihan yllätyin kanavan suosiosta. Näemmä muutkin halusivat yleisen keskusteluhuoneen, jossa ei ole väliä mistä puhuu, kunhan kaikilla on kivaa. Joulukuun aikana ja sen jälkeen kanavalla on ollut jatkuvasti yli viisikymmentä irkkaajaa. Kanavalla keskustellaan ihan kaikesta. Viime aikoina puheenaiheet ovat liikkuneet sisustuksesta julkkiksiin, valokuvaamisesta uuden vuoden kuulumisiin, koodauksesta käyttöjärjestelmiin, tv-sarjoista tisseihin… Kanavan tärkein tarkoitus ja päämäärä onkin viihtyminen. Kanava on normaalia vapaampi, sillä puheenaiheet eivät ole rajattuja mihinkään, mutta suosion kasvaessa säännöt ovat välttämättömiä ja niiden noudattaminen usein suotavaa. Säännöissä voi olla ristiriitoja, mutta jonkinlaiset säännöt on oltava:

 1. Pulise mistä haluat ja niin paljon kuin haluat (mielellään mahdollisimman paljon), kunhan se ei loukkaa tai ärsytä muita.
 2. Älä valita muiden pulinoista, esim. siitä miten tai mistä muut pulisee. Voit pulista vaikka sammakon kieltä, kunhan puliset.
 3. Älä valita oikein kirjoituksesta, korrektiudesta tai asianyhteydestä.
 4. Älä angstaa (liikaa) mielellään, sillä muilla voi olla hyvä mieli. Voit valittaa jos jääkaappi ei toimi tai jos jokin harmittaa, mutta älä enempää avaudu koko kansalle. Puhu suruistasi privassa jollekin, tai vaikka Haamulle (se kuuntelee keskeyttämättä) tai mene #angsti jos joku asia surettaa.
 5. Floodata saa mutta ei loputtomiin, eikä tahallaan ärsyttääkseen.
 6. Kunnioita kanavan omistajia (mustikkasoppa & rolle).
 7. Älä loukkaa/ärsytä/hauku/kiusaa muita tahallasi. Huonosti käyttäytyville kickit tai bannit.
 8. Älä mainosta toisia irc-kanavia. Muita asioita (esim www-sivuja saat mainostaa), mutta et turhaan – eikä toistoa kiitos.
 9. Älä pelleile nickeillä!
 10. (Hyvin käyttäytyvät) uudet irkkaajat ovat tervetulleita kanavalle. Älä siis aja heitä pois tai hauku heitä vain sen takia että he ovat uusia. Kanavalla ei harrasteta simputusta ;)
 11. Käytäthän http://tinyurl.com/ -sivustoa pitkien osoitteiden liittämiseen kanavalle, kiitos! Nykyään Haamu-bottimme osaa automaattisesti pätkiä pitkät urlit tinyurleiksi. Kertoo myös liitetyn linkin otsikon.
 12. Älä ärsyynny Haamuun :-)
 13. Pidäthän hauskaa :-)

on toiminut nörttien ja muiden ihan tavallisten ihmisten kohtaamispaikkana. Jokainen joka kaipaa juttuseuraa on tervetullut. Ja ihan vaikkei juttuseuraa kaipaisikaan. Kanavalla juttelee kanssabloggaajianikin (anteeksi nyt vain), kuten Gocom, dommend, Bitten, Marko, Riku

Kanavan kotisivut sijaitsevat osoitteessa rollemaa.fi/pulina. Jotkut ovat eksyneet kanavalle erään ircquoten kautta, joka sattuu olemaan ircnetin #pulinalta, joka on aivan eri kanava. Mutta mitäpäs tuo meitä haittaa? Tunnin välein päivittyvät tilastot löytyvät täältä.

Siinäpä se lyhyt esittely olikin. Jos olet kiinnostunut irkkaamisesta, liity seuraamme vaikkapa seuraamalla maailman yksinkertaisinta irc-ohjetta.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

 1. Gocom

  On se Gocom kyllä niin siisti tyyppi. Niin mukava ja ihana, eli kannattaa senkin takia käyttää #pulina -kannua :D Itserakkaushan on tervettä? ;)

  Olen itsekkin aika yllättynyt pulina kannun suosiosta, trolleineen ja outoineen persoonineen. Oikeastaan voisi sanoa että pulina on aika pirun outo kanava :D Hyvällä tavalla. Ainakaan ei tunne itseään liian normaaliksi.