Ensimmäinen kuurosokeiden oma IRC-kanava

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Perustin kuurosokean vaimoni kanssa Quakenetin IRC-verkkoon kanavan, joka on tarkoitettu kuurosokeille, heidän läheisilleen ja asiasta kiinnostuneille. Kanavan on tarkoitus laajentaa kuurosokeiden kommunikointitapoja. IRC on yksi vanhimmista pikaviestimistä ja koska se perustuu täysin pelkkään tekstiin sitä on myös helppo muovata eri käyttötarkoituksiin. IRCissä pystyy siis käytännössä keskustelemaan puheohjelmia tai pistenäyttöjä käyttäen.

Pistekirjoituksella kirjoitettu teksti: IRC, joka on kuurosokeat-irc-kanavan logo

Kuurosokeiden irc-kanavalle on tulossa myös verkkosivut osoitteeseen www.kuurosokeat.info. Sivu on osoitteen ja tilan puolesta jo valmis, mutta sisältö ja ulkoasu on tulossa vasta myöhemmin. Kanavalla on tällä hetkellä käynyt jo neljä kuurosokeaa, joista ainakin kaksi irkkaa säännöllisesti. Aiheeseen liittyvän sivun löydät myös Facebookista.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Petri

    Hyvä keksintö! Keskustelusofta näyttää olevan vielä englanniksi, joten se kannattaa suomentaa siltä varalta jos paikalle saapuu iäkkäämpiä enkkua vähemmän ymmärtäviä henkilöitä.

  2. rolle

    Tuo quakenetin selain-irc-palvelu on vain väliaikaista, sitä kun ei voi mitenkään edes muokata. Kunhan saan sivut pystyyn niin asennan sinne paremman selain-ircin, jonka käännän suomeksi. Kiitos kommentista!