Elämää parhaimmillaan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Löysin hiljattain hauskan kuvasarjan, joka kuvaa hieman kärjistettynä elämää kolmella eri tavalla:

  1. Millainen olisi ihanteellinen elämä,
  2. Millainen elämä on todellisuudessa,
  3. Millaista elämä on viikonloppuisin.

En enää muista mistä kuvasarja on peräisin, mutta luulisin että sen saa julkaista. Tekijä älähtäköön jos ottaa nokkiinsa. Suomensin otsakkeet itse. Kuvissa vuorokauden tapahtumat ovat ikäänkuin kellotauluna esitetty.

Ihanteellinen elämä

Ensin herätään hyvillä fiiliksillä. Aamulla ei väsytä koskaan ja ollaan valmiita uuteen ihanaan päivään. Rakastava vaimo tekee maittavaa aamupalaa, jolla saa vatsan mukavasti täyteen. Sen jälkeen lähdetään töihin. Liikenne on rauhallista, radiosta pauhaa lempimusiikki, eikä ruuhkaa ole. Töissä kaikki onnistuu ja saa kiitoksia pomolta. Työnteko on ihanaa, suorastaan nautintoa.

Työt ovat sujuneet niin hyvin, että lounastauolle pääsee ajoissa ilman mitään kiireitä. Työkaverit ovat maailman parhaat, juttu luistaa ja lounas on täydellistä. Työt ovat pian ohi ja loppupäivä työpaikalla menee rentoillessa. Työpäivän päätyttyä pomo myöntää palkankorotuksen. Ajomatkalla kotiin ei ole ruuhkaa.

Kotona luvassa on lystiä, hieman kuntoilua ja sen jälkeen netissä surffailua. Vaimon tekemä iltapala on uskomaton, vie ihan kielen mennessään. Lapsi nukahtaa omaan sänkyynsä ongelmitta kuten aina ennenkin ja yöllä on luvassa aikuisten juttuja vaimon kanssa, jonka jälkeen kunnon pitkät yöunet.

Elämä

Aamulla tietenkin herätessä on taas hyvä fiilis ja sama jatkuu päivästä toiseen, pienin positiivisin poikkeuksin – elämän loppuun saakka.

Elämä todellisuudessa

Yö menee valvoessa, miettiessä ja murehtiessa. Unta on kertynyt maksimissaan muutaman tunnin ja aamulla on poikkeuksetta paska fiilis. Jääkaapille raahautuminen on työn ja tuskan takana. Mikrossa lämmitetyn valmisaterian jälkeen jää nälkä. Työpaikalle ajaessa liikenne on ruuhkaantunut ja muut autoilijat ajavat miten sattuu. Jos työpaikkaa sattuu olemaan työt ovat perseestä ja pomo antaa hyödyttömiä ja turhia ohjeita pönkittääkseen itsetuntoaan alamaisen kustannuksella. Raskaat työt jatkuvat myöhään ja palkka on paskaa. Takaisin kotiin ajaessa liikenne on sekaisin…

Kotona luvassa uudelleen lämmitettyä ruokaa, josta maha menee sekaisin. Yöllä leikkimistä itsensä kanssa ja asioista murehtimista.

Elämä

Elämä? viikonloppuna / työttömänä / vapaa-ajalla

No, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

Elämä

Minulla ylläoleva on melkeinpä arkipäivää – jos nyt halutaan näin hauskasti kärjistää.

Millainen on sinun elämäsi?

Minulla on mielestäni melko vakaa ja hyvä elämä, jossa olen suhteellisen onnellinen. Olen tyytyväinen elämääni. Raha ja masennus rajoittavat joskus asioita, mutta siitä huolimatta olen alkanut pikkuhiljaa päästä eteenpäin.

Olen saavuttanut elämässä hienoja asioita, kuten perheen, tyttären ja viittomakielen. Työ- tai opiskelupaikka pitäisi vielä hankkia, mutta eiköhän sen vielä ehdi. Olen vasta nuori ja elämää on paljon edessä.

Muista että tämän merkinnän kuvat ovat lähinnä kärjistettyjä ja suuntaa-antavia, vaikka hauskasti hyvinkin paikkaansapitäviä. Tosin ihanteellista elämää eläviä taitaa olla melko harvassa…

Millaista elämää sinä elät? Millainen elämä sinun mielestäni on ihanteellinen? Olen kiinnostunut kuulemaan erilaisia näkemyksiä. Kommentoi ja ota kantaa.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Jeremia

    Sunkin toive-elämässä vaimo ehdottaa kimppakivaa illanpäätteeksi?

  2. Rolle

    Haha :-D Ei sentään. Kuten sanoin, kuvat ovat lähinnä kärjistettyä huumoria.