Diagnoosi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Kävin tapionkadun terveysasemalla (heikotti niin että en Kyllöön asti jaksanut kävellä). Hoitajan käsitys tilastani:

15.1.08 15:59 LHSH sh
Hakeutuu päivän päätteeksi hoitajan vastaanotolle väsymyksen, jaksamattomuuden, huonovointisuuden, huonon ruokahalun vuoksi. Siviilipalveluksessa yliopistolla ATK-tuessa. Eilen ollut esimiehen luvalla (yhden päivän käytäntö) pois ja tänä aamuna ei kyennyt lähtemään työhön. Ei varsinaisia infektio-oireita, kurkku hieman kipeä ja välillä yskittää. Nielu siisti, ei peitteitä, ei kuumetta.
Paljon isoja elämänmuutoksia taustalla; omaan kotiin muuttaminen, seurustelusuhde ja siviilipalvelus. Tyttöystävällä masennusta ja itsekin pohtinut voisiko oma väsymys, jaksamattomuus ja ajoittaiset itsetunnon alentumat johtua mielen alavireisyydestä. Ei kuitenkaan itsetuhoisia ajatuksia.
Asiakas asuu alueella, jossa ei tällä hetkellä omaa lääkäriä. Siviilipalvelussa sovittu maksusitoumus Medivireelle. Sinne voisi huomenna varata lääkäriajan. Laitan asioiden selvitteylä varten SE-tod 15.1.08-16.01.08 maininnalla uupumus, jaksamattomuus. Myös TK:n masennushoitajan yhteystiedot annettu varalle.

Kerroin sille pääpiirteittään kaikista viime ajan asioista, taloudellisista ongelmista terveydentilaan. Kun hoitaja kirjoitti saikun maininnalla ”uupumus, jaksamattomuus”, kysyin onko se varmasti pätevä syy sairaslomalla oloon? Hoitaja sanoi että hänen nimikirjoituksensa on tarpeeksi hyvä syy. Täytyy uskoa. En minä mikään tervekään ole kun aamulla huimaa ja meinaa nukahtaa pystyyn… ihan erilaista väsymystä kuin yleensä.

Kävin kaupassa ja ostin viimeisillä rahoillani ruokaa. 3.10 euroa, euroshopper-nuudelipaketti (viidet nuudelit), 2l tuoremehua. Nyt ei sitten ole rahaa enää mihinkään. Kun ruoka loppuu täytynee mennä kotiin tai kaverille syömään. Tai pitää nälkälakkoa. Kai minä pärjään. Helmikuussa jääkin sitten 250 euroa rahaa elämiseen, onneksi. Tammikuut on kuulemma aina hankalia.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Chrono

    Minäkin olen ruvennut kärsimään väsymyksestä. inttissä nimittäin herätys ajat kovenivat 5:40 alokkaiden herätys ja johtajien herätys 5:25. kun tähän rytmiin lisätään vielä muutamien viikkojen kuluttua aamulenkit niin herätys on varmaan jossain viiden korvilla. ja sitten hajoan totaallisesti, olen ihan normaali bio sotilas, hajoan metsään ja kasarmillekkin.

  2. Gerry

    Mullakin todettiin väsymystä ja uupumusta, mirtatsapiinit kouraan ja aika psykologille, joka ihmetteli mitä mä teen siellä. nyt taas kyllä menee ainakin hetkellisesti paremmin, mutta rahahuolia luvassa ja on nytkin. Yöllä kukuin hereillä ja päivät nukuin ja nukun välillä edellee tunneilla. Mikähän JKL:län terveydebhuollossa kusee, kun ei muissakaan asioissa oo saanu kunnon hoitoa aina?