Ajankohtaisia plättyjä metallipuolelta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Kaikki tietävät että olen musiikin suurkuluttaja. Viimeaikoina on ilmestynyt joitakin uusia paloja ja päätin nyt arvostella muutamia.

Rhapsody of Fire – Triumph or Agony (2006)
Hiljattain nimensä muuttanut hollywood / epic / symphonic / power metal bändi Rhapsody julkaisi uuden kokopitkän albuminsa syyskuussa 2006. Nimenmuutoksen syytä arvaillaan, mutta bändi itse sanoo Rhapsody of Firen antavan bändille enemmän mahtipontisuutta. Wikipedia kertoo totuuden suoremmin, nimittäin Rhapsody-niminen playboy-ryhmä on myös olemassa.

Levyn kappaleet jatkavat siitä mihin ”Symphony of Enchanted Lands II”:ssa jäätiin. Vaikka biisit kuulostavatkin samanlaiselta kuin aikaisemmin ja ovat samaa rhapsodymaista tyyliä, täytyy myöntää että sitä tulta on osattu käyttää uuden albumin tekemisessä. Viisiosainen ”The Mystic Prophecy Of The Demonknight” on aivan täydellinen kappale. Biisiin pääsee aina mukaan ja kuunnellessa sydän sykkii sankarin verta. Tosin luolakohtauksessa tuntui hieman tekemisen maku, nimittäin Fabio Leonen huudot kuulostivat siltä kuin ne olisi huudettu tavallisessa huoneessa. Toisaalta tämän erotin vasta kolmannen kuuntelukerran jälkeen.

Kokonaisuutena Rhapsody of Firen tämänvuoden julkaisu on aivan loistava. Musiikkilehti Sue väitti (syyskuun numerossa) että tätä loilotusta ei jaksa kuunnella yli tuntia (arvosanaksi 7), mutta minä olen eri mieltä. True Rhapsody fanit jaksavat loilottaa 24/7. Sitä paitsi Sue kirjoitti kahteen kertaan Rhapsodyn uuden nimen väärin: Rhapsody IN Fire. Ei hyvää päivää. Minun pisteeni ovat 9/10.

 1. Dar-Kunor
  I. Echoes From The Elvish Woods
  II.Fear Of The Dungeons
 2. Triumph Or Agony
 3. Heart Of The Darklands
 4. Old Age Of Wonders
 5. The Myth Of The Holy Sword
 6. Il Canto Del Vento
 7. Silent Dream
 8. Bloody Red Dungeons
 9. Son Of Pain
 10. The Mystic Prophecy Of The Demonknight
  I. A New Saga Begins
  II. Through The Portals Of Agony
  III. The Black Order
  IV. Nekron`s Bloody Rhymes
  V. Escape From Horror
 11. Dark Reign Of Fire
  I. Winter Dawn`s Theme

Lamb Of God – Sacrament (2006)
Nimestään rankasti ristiriitainen metalcorebändin uusi levy iskee tajuntaan melkein yhtä kovaa kuin aikaisempi ”Ashes of the Wake (2004)”. Levyllä on hyviä biisejä, mutta ei niin montaa kuin aiemmin. Kummatkin live-bonukset ovat mahtavia, vaikka vokalisti Randy Blythen ääni ajoittain pettääkin. Erityisesti (mahtavuusjärjestyksessä) ”Again We Rise”, ”Descending”, ”Foot To The Throat”, ”Blacken The Cursed Sun”, ”More Time To Kill” rytisevät suoraan suoneen! Silti, minusta Ashes Of The Wake voittaa tämän albumin tiukassa kädenväännössä. Juuri ja juuri. Tästä albumista 9/10, Ashes Of The Wakesta 10/10 \,,/

 1. Walk With Me
 2. Again We Rise
 3. Redneck
 4. Pathetic
 5. Foot To the Throat
 6. Descending
 7. Blacken the Cursed Sun
 8. Forgotten (Lost Angels)
 9. Requiem
 10. More Time to Kill
 11. Beating on Death’s Door

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Pikke

  Jes, keskiviikkona tulee Mokoman uus ep. Aikooko Rolle hankkia?

 2. Bitten

  Voisipa tuon Rhapsodyn uusimman hommata. ”of Fire”-pääte on aikas turha :(

 3. Pikke

  Se nimi muutettiin jonkun oikeusjutun takia.

 4. mävaa

  just mitä siin oli?