5 hyödyllistä Android-sovellusta (osa 3)

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Parhaat Android-sovellukset -blogisarjaan seuraa vihdoinkin nyt jatkoa. Jälleen on aika listata viisi hyödyllisintä Android-sovellusta. Tätä bloggaussarjaa voit seurata avainsanan android-sarja alta.

My Budget Book

Myönnän sen, olen surkea hallitsemaan talouttani. Etsin pitkään hyvää finanssiohjelmaa Androidille. Kokeilin kymmeniä ja taas kymmeniä, kaikki olivat susia. Aina puuttui joku ominaisuus tai kokeilujakso loppui ja sovellus pyysi rahaa. Moneylover oli hyvä, ja sitä käytinkin pitkään.

My Budget Book vei kuitenkin lopulta voiton. Softaan voi kirjata eri tilit, tulot, menot. Sovellus ei pyydä erityisoikeuksia ja toimii ilman Internet-yhteyttä. Ominaisuuksia on paljon ja lisää saa pyytämällä. Itse tehokäyttäjänä huomasin pari puutetta, laitoin kehittäjälle sähköpostia ja sain haluamani seuraavassa päivityksessä. Kerrassaan upea softa niille, jotka haluavat pitää parempaa huolta rahankäytöstään.

Any.do

Vielä viime bloggauksen aikaan käytin Astridia ja Do it Tomorrowia tehtävien hallintaan. Astrid osoittautui kuitenkin liian monipuoliseksi ja käyttöliittymältään pidemmän päälle kömpelöksi, mikä olikin yksi osasyistä siihen miksi käytin Do It Tomorrowia. Do It Tomorrow oli kuitenkin taas liian yksinkertainen ja sisälsi vähän liian vähän ominaisuuksia.

Any.do on juuri sopiva verrattuna kahteen edellämainittuun. Softassa ei ole liian vähän ominaisuuksia, mutta ei myöskään liikaa. Minä halusinkin vain kätevät muistutukset, deadlinet kuluvalle viikolle tai määrittelemättömäksi ajaksi, mutta ennen kaikkea toimivan Google Chrome-lisärin, josta hypetinkin jo Chrome-bloggauksessani. Any.do on täydellinen tehtävälista. Piste. Auttaa muistamaan ja hoitamaan asioita, suosittelen.

Out of Milk

Ostoslistan voi lienee laittaa myös mihin tahansa tehtävälistaan, mutta itse en tykkää siitä että päivittäiset ”Osta maitoa” tehtävät ovat siellä sotkemassa. Tehtävien ja ostoslistan erottelemiseen Out of Milk on aivan loistava.

Tämä softa pitää sisällään tuotteiden lajittelun ja hinnoittelun, mitkä mahdollistavat tuotteiden nopean lisäyksen historiasta. On kätevää kun kauppaan mennessä voi kirjoittaa ostoslistan valmiiksi yhdessä hujauksessa. Palvelulla on nettisivukäyttöliittymäkin, joten jaetun tunnuksen avulla vaimo voi lisätä ostokset ja ukko voi mennä huoletta kauppaan. Jos oikein haluaa hifistellä, tuotteisiin voi skannata viivakooditkin. Mukavaa kun ei tarvitse enää käyttää laskinta kun sovellus laskee summat samalla ostaessa. Todellakin rahan arvoinen aikaa säästävä sovellus!

CallerInfo

CallerInfo on ehkä kautta aikojen yksi kätevimmistä Android-sovelluksista. Fonectan tappaessa Enidroidin, CallerInfo on ollut lyömätön apu.

Eniron tunnukset sisään ja aina kun vieras numero soittaa, ohjelma näyttää automaattisesti soittajan tiedot – jos sellaiset löytyvät. Jos soittaja sattuu olemaan lehtimyyjä, sovellus näyttää isolla TELEMARKETER, ja vaikka ei olisi, yleensä nimestä jo arvaa. Kätevä myös töissä, tietää soittaako asiakas vai myyntipelle.

Business Calendar

MIUI:n oletuskalenteri on muuten mainio, mutta viikkonäkymän alkamispäivää ei voi vaihtaa sunnuntaista maanantaihin. Business Calendar on vähän samanlainen, mutta entistä monipuolisempi. Pidän softan kustomointimahdollisuuksista ja siitä että kokoversiota ei jatkuvasti tuputeta. Ilmaisversiossa on kaikki tarvittava. Oikein hyvä oletuskalenterin korvaaja.

*

Siinäpä olivat parhaat viisi appsia tällä kertaa. Kerrohan mitä mieltä olet näistä sovelluksista. Minulla on vielä sadoittain sovellusvinkkejä jemmassa. Siispä ensi kertaan!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

 1. mcpolo

  Itselläkin ollut astrid käytössä, mutta olen samaa mieltä – käyttöliittymä on päivittynyt turhankin monipuolisen vaikeaksi. Any.Do:ta jo vähän käpistellyt. Harmi, että sen widgetit ei ole niin nättejä (ei läpinäkyvyyttä, ja widgetin ”nappulat” vie tilaa liikaa jos meinaa kokoa muutella). En tosin tiedä, voiko

  Kalenterina itsellä ollut touch calendar, parhaimmaksi todennut. Business calendaria kokeillut ennenkin, mutta ainakin niillä rommeilla kokeiltuna se bugitti noi eventtien värit hukkaan. Nyt MIUI:lla ei tehnyt sitä, joten jäänee kokeiluun vielä.

 2. Rolle

  Itse en käytä päivittyviä widgettejä, kuluttavat akkua. Kokeilin myös Touch Calendaria, en pitänyt siitä. Kiitos kommentista!

 3. mcpolo

  Nyt business calendar -80%, alle 70cnt. Ostin heti.