Www-sivut ja tyytymättömyys omaan jälkeen

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Lepäsin äsken hieman makoillen miniläppärini ja vaimoni kanssa sängyssä. Sivulta sivulle surffailun tuloksena päädyin taas ammattilaisten css-gallerioihin ja viime vuoden (2008) parhaimpien sivustojen kollaasikokoelmiin. Rupesihan siinä ärsyttämähän. Vaikka en varmasti huonoimmasta päästä olekaan niin maailmassa tuntuu olevan niin paljon parempia ja menestyneempiä webdesignerejä. Mutta jos tällä taktiikalla ajattelee niin jokaisessa asiassa on toista huonompi, ellei sitten (epätodennäköistä kyllä) itse ole se menestynein ja onnistunein.

Pitäisi ruveta tekemään vektorigrafiikkaa ja jälleen mallinnuskuvia jotta saisi aikaan niitä silmiä tiputtavia leiskoja, mutta linux ei siihen tarjoa kunnon ohjelmistoja ja windows-koneeni on tällä hetkellä miniläppäri. Ehkä joskus tulevaisuudessa jos ostan itselleni/lapselleni jykevän windows-koneen, pääsen takaisin kunnon grafiikkatöihin, mikä tietää näyttävämpiä www-sivuja.

Voin lohduttautua sillä ajatuksella että puolet noista ammattimaisista (tai ”ammattimaisista”) www-suunnittelijoista ei ollut ottanut huomioon esimerkiksi skaalautuvuutta (eee pc:n näytölle eivät osa hienoistakaan teoksista mahtuneet). Nykyään itsetuntoni ei ole niin hieno että litistyisin lattiarajaan hienomman sivun nähdessäni. Olen silti ylpeä tekeleestäni Rollemaasta ja uskon että monet muutkin pitävät siitä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Nikke

  Meillä on tällä hetkellä aivan samanlaisia ajatuksia. Kiertelen kanssa noissa css-gallerioissa ja haaveilen yhtä hienoista sivuista. Edes jaksa vaivautua hahmottelemaan mitään photoshopissa, kun tietää ettei kykene samaan.

  Samaa tapaa kukun koneella yötämyöten enkä osaa päättää mitä katselisin. Päässy tää rytmi aivan mahdottomasti. Nukuttaa alkaa yleensä vasta 9 aamulla.

  Joop. Se siitä vuodatuksesta. Yön jatkot.

 2. Joona

  Linuxiin on ainakin vektorigrafiikan tekemistä varten mainio Inkscape, jota olen itse käytellyt aina välillä. Ei varmaankaan ihan vedä vertoja uusille Adoben Illustratoreille tai vastaaville, mutta perusominaisuudet löytyy kyllä. :)

 3. rolle

  Jep. CSS-galleriat pitäisi kieltää lailla :–D ja sitten unissa ja miettiessä pyörii visioita ja ideoita vaikka muille jakaa. Kun olisikin sellainen mielentila jossa toteuttaa edes raapaisu noista visioista. Mutta kun ei onnistu niin pitää tyytyä siihen mitä on. Tavallaan olen tyytyväinen, mutta tavallaan haluaisin parempaa. Äh.

 4. krisu

  Sama ongelma, tulen liian kateelliseksi CSS-gallerioiden olevista sivustoista, toisaalla täytyy ajatella että yritän parhaani eikä voi aina olla paras. Muutenkin designillä on vaikea löytää voittajaa, kun aina löytyy joka vetää paremmaksi. Oma alltime suosikkini on http://www.komodomedia.com/>Komodo Media, sen sivu on täynnä mahtavaa vektori-grafiikkaa ja pidän viidakko-teemasta paljonkin.

  Joo, Inkscape on melko hyvä vektori-ohjelma, ei se varmaan vedä vetoja Illustratorille, mutta sillä saa tehtyä jotain alkua ja sitten voi siirtyä toiseen ohjelmaan (Photariin, GIMPiin).

 5. rolle

  Onhan niitä suosikkeja, mutta oliko pakko pasteta tänne :–D tulee hirveän ahdistavan luuseri olo. Mutta kuten jo sanottua; AINA löytyy parempia. Jaksaa noita ihailla mutta ennen pitkää tulee väistämättä sellainen olo että voi kun itsekin pääsisi vähän lähemmäksi tuota. Ja sitten tulee taas tyytymättömäksi siihen mitä itsellä on. Hyspois tuollaiset linkit siis!