Vuoden 2007 levyt

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

En ole vieläkään toipunut vuodenvaihdoksesta, joten ole vielä täysin kykeneväinen bloggaamaan mitään järkevää. Siispä varastan Rikulta jälleen aiheen. Näitä on kyllä monta, mutta olkoot:

 1. Before the dawn: Deadlight – Myös Jone Nikulan sävyttämän melodisen kuolometallibändin yksi parhaista julkaisuista. Ruotsalaisvahvistuksen lauluääni pukee levyä kuin nyrkki silmään.
 2. Mors Principium Est: Liberation = Termination – Suomalaisen melodisen deathmetallin mestarit paransivat menoa reippaasti tällä albumilla. Ehdottomasti yksi vuoden 2007 parhaista levyistä.
 3. Turisas: The Varangian Way – Folk metallia parhaimmillaan. Turisasin sanotaan olevan perfektionistiartisti ja siltä vaikuttaakin.
 4. Swallow the Sun: Hope – Jyväskylän ylpeys.
 5. Ensiferum: Victory Songs – Levy jonka ostin, levy jota jaksaa aina kuunnella.
 6. Dimmu Borgir: In Sorte Diaboli – Dimmun uusi erittäin sinfoninen ja korvaa miellyttävä tekele. Kuuluu parhaisiin.
 7. Soilwork: Sworn To A Great Divide – Göteborg-soundin kuninkaat loivat oikean mestariteoksen vuoden lopulla.
 8. Norther: No Way Back – Kotimaisen Vares II – Jäätynyt Enkeli -elokuvan taustallakin soiva Norther saa olla ylpeä uudesta levystään.
 9. Vibrasphere: Exploring The Tributaries – Kyllähän sitä muutakin ilmestyi kuin pelkkää metallia. Elektroninen psykedeelissävytteinen Vibrasphere on loistavaa aamumusiikkia.
 10. Sotajumala: Teloitus – Suomalaisen ja suomenkielisen mättömetallin uusin loistava julkaisu.
 11. Infected Mushroom: Vicious Delicious – Myrkkysieni vie pisteet kotiin.
 12. Finntroll: Ur Jordens Djup – Tämäkin pala on pakko mainita.
 13. E-Type: True Believer – Tanssiva hevimies Bo Anderson on täällä taas!
 14. DJ Tií«sto: Elements of Life – Tijs Verwest, olet huippu.
 15. Dark Tranquillity: Fiction – Mahtava levy (anteeksi kun ei ole enää muuta sanottavaa).
 16. Amorphis: Silent Waters – Lasketaan tämäkin mukaan.
 17. Serj Tankian: Elect The Dead – System of a Downin keulahahmon uusi albumi yllätti täysin, joten annetaan sillekin vähän arvostusta.

Eiköhän siinä ollut kaikki. Joitakin saattoi unohtua, mutta tuossa on ehdottomasti parhaat. Listaan eivät päässeet ainakaan Graveworm: Collateral Defect. Trancekokoelmia en jaksanut ruveta listaamaan, sillä niitä on liian monta. Levyjä joita odotin vuodelle 2007: Wintersun: Time (tulossa tämän vuoden loppupuolella).

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä