Vielä armeijan tarpeellisuudesta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Anteeksi nyt vain kun menee lainaamiseksi. Löytyy vain niin paljon hyviä juttuja minulle ajankohtaisesta aiheesta. Kyllä niitä oikeitakin merkintöjä tulee, älkää siitä murehtiko.

Kansanedustaja Tarja Cronbergin mielestä yleinen asevelvollisuus, sellaisena kuin se Suomessa on, on aikansa elänyt. Palkka-armeijakaan ei ole hänen mielestään hyvä, mutta paras vaihtoehto Suomelle olisi valikoiva asevelvollisuus Tanskan ja Ruotsin mallin mukaan.

Prikaatikenraali Arto Räty kannattaa yleisen asevelvollisuuden säilyttämistä. Hänen mielestään nykyinen järjestelmä on tehokas, demokraattinen, kustannuksiltaan halpa, kestää kansainvälisen vertailun ja takaa Suomelle uskottavan puolustuksen.

Tarja Cronberg toi taasen aloitettuun armeijakeskusteluun myös tähän päivään sopivia ajatuksia.
Todellinen tavoite on vietävä rohkeasti Suomessakin armeijan lakkautamiseen.
Lopettakaa turha taivastelu uhkakuvista.
”Dan42”

Mielestäni Suomessa on tarpeettoman paljon reservissä väkeä kun tarkastellaan sitä kuinka paljon heitä oikeasti tarvittaisiin. Jopa siviilipalvelijat joutuvat ottamaan osaa sotimiseen lain mukaan sellaisen epätodennäköisen asian, kuin sodan sattuessa. Minusta tässä ei joku ihan täsmää. Onko järkeä pitää väkilukuun suhteutettuna isompaa reserviä kuin esim. Amerikassa, kun mitään sodan uhkaa ei ole täällä näkyvissä?

”Rauhassa aina parempi.”

”Tom”

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä