Admin Labs ilmoittaa milloin sivusi ovat alhaalla

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 10 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Huom! kirjoitus on vanha ja tahdon heti alkuun sanoa että palvelu uudistettiin täysin keväällä 2016. Uudistuksesta juttua täältä.

Oman palvelimen ylläpitäjänä olen huomannut, että ilman valvontatyökalua on vähän orpo olo. Palvelin voi kyykätä melkein mistä syystä tahansa ja kotipalvelin vielä helpommin kuin vuokrapalvelin, joten valvontatyökalu tulee tarpeeseen. Siksi olen innoissani ollut mukana kehittämässä sellaista. Kehitystyön tuloksena syntyi Admin Labs.

Admin Labsisin ydintoimintoja on valvontaominaisuus, joka ilmoittaa sähköpostitse tai PUSH-ilmoituksella välittömästi siitä hetkestä kun sivustoon ei saa yhteyttä. Palvelimen vastausajoista saa yksityiskohtaista tilastotietoa ja palvelimen kyykkäämisestä voi tarvittaessa ilmoitella operaattorille sekunnin tarkkuudella.

www.adminlabs.com
www.adminlabs.com

Silloin kun tarvitsee tietää IP-osoitetta ja DNS-tietoja kun komentorivi ei ole saatavilla, googlaat varmasti ”oma IP osoite” tai ”what is my IP”. Oikeiden DNS-tietojen ilmoittava työkalu on vielä nihkeämmin hakusessa. Admin Labsin myötä ei tarvitse muistaa muuta osoitetta kuin adminlabs.com, se nimittäin sisältää Host- IP, DNS- ja WHOIS-työkalut, jotka eivät vaadi edes tunnuksen luomista.

Sinun ei tarvitse tietää teknisiä asioita käyttääksesi Admin Labsia, eikä sinun tarvitse olla serveriylläpitäjä jotta Admin Labsista olisi sinulle hyötyä. Voit nimittäin käyttää palvelua minkä tahansa sivuston seuraamiseen pelkästään verkkosivun osoitteen ilmoittamalla.

adminlabs-screenshot

Mainos- ja digitoimistoille palvelusta on hyötyä asiakkaiden sivujen seuraamisessa. On siistiä huomata kaatuminen ensimmäisten joukossa. Palvelinylläpitäjille tieto on kullanarvoinen ongelman nopean ratkaisemisen kannalta.

Admin Labs sisältää myös kätevät tilanneupotukset verkkosivulle, jotka ovat tällä hetkellä käytössä ainakin omalla palvelimellani ja Paytrailin statussivulla.

Admin Labs on Beta-vaiheessa ja kehitämme palvelua jatkuvasti paremmaksi. Palvelun käyttäminen on ilmaista, joten suosittelen lämpimästi tutustumista.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Pete

  Hyvä, hyvä. Tuollainen palvelu voi säästää rahaa kunhan se vain pystyy ilmoittamaan nopeasti ja luotettavasti jos saitti on tavoittamattomissa. Parin kuukauden sisällä olen menettänyt satoja euroja sen takia kun sivustoni ovat olleet epäkunnossa.

 2. olkitu

  Minua kiinnostaisi tietää miten tämä palvelu tarkistaa onko sivu alhaalla? pingaako se palvelimeen tietyn väliajoin vaikka porttiin 80?

  Onko sovelluksessa tuki IPv6 osoitteille? Ainakaan sivu ei ollut IPv6 tukeva.

  Otinpa testikäyttöön palvelun ja näyttää todella loistavalta muuten :)

 3. Rolle

  Kannattaa laittaa kysymystä osoitteeseen info@adminlabs.com, sieltä saat kunnon vastauksen :) käytännössä simuloi latautuuko sivusto loppuun asti ulkopuolelta vai ei. Eli ilmoittaa myös esim. jos on joku php-scripti hajonnut siten ettei footer lataudu. Kätevää.

 4. Valvo sivustosi saatavuutta ilmaiseksi AdminLabsilla - Superuser

  […] Labsin Blogi (engl.) Rollemaa.org – AdminLabs ilmoittaa milloin sivusi ovat alhaalla Markokaartinen.net – Oman palvelimen tilan […]