Uusia katsottuja sarjoja: Kannibalismia, satuja ja tulevaisuuden näkymiä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Jonkin verran on tullut taas tsiigailtua tv-sarjoja. Kovin montaa mielenkiintoista ei ole löytynyt. The Wire jäi minulla taannoin kesken. Voinee johtua siitä, että en ole oikein rikossarjojen ystävä.

CSI, Mentalist ja kaikki rikostutkija-tyyppiset sarjat jääneet väliin. Dexteriäkin jaksoin katsoa vaan kolmanteen kauteen. Muusta neljästäkymmenestä katsomastani sarjasta kirjoitinkin taannoin. Ja joistakin yksittäisistä.

Tämän vuoden puolella olen seurannut joitakin uudempiakin sarjoja, joista en ole aiemmin blogannut. Tässä bloggauksessa esittelen nuo kyseiset sarjat.

Hannibal

Hannibal on niitä harvoja rikossarjoja, joka ei ole vielä jäänyt kesken. Sarjaa on tosin tullut vasta ensimmäinen kausi.

Sarjan tapahtumat ajoittuvat aikaan ennen Red Dragon -leffan tapahtumia, kun Lecter vielä oli poliisia avustava oikeuspsykologi. Sarja on älykäs, kiehtova, erilainen ja jopa pelottava.

259063-22

Ahmin sarjan jakso jaksolta. Hahmot ovat kiinnostavia ja näyttely on erityisen hyvää. Sarjassa nähdään Matrixista tuttua Laurence Fishburnea ja Hannibalia esittää monesta leffasta tuttu tanskalaissyntyinen Mads Mikkelsen. Itselleni tuntemattomampi Hugh Dancy on myös sarjassa loistava. Suosittelen.

Once Upon a Time

Nykyään lastensaduista on tehty jännittäviä elokuvia, mutta nyt saduista löytyy myös sarja. Once Upon a Time yhdistää suurimman osan perinteisistä saduista yhteen sarjaan mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Sarja ei ole ihan uusimpia, vaan alkanut jo vuonna 2011.

Sarja alkaa siitä, kun rankan elämän kokenut Emma Swanin ovelle tupsahtaa poika, joka väittää Swania äidikseen. Poika johdattaa Emman kylään, jossa pojan mukaan kaikki ihmiset ovat jonkun sadun hahmoja vankina ihmisten maailmassa muistinsa menettäneenä.

248835-8

Mielenkiintoinen konsepti, hyvin rakennettu kuvio, kiinnostavat hahmot ja hienot tehosteet saivat minut ensimmäisestä jaksosta lähtien koukkuun. Kaksi kautta on nyt katsottu ja kolmatta ilmeisesti tehdään. Jos pidät mielenkiintoisesta ja jännittävästä fantasiaseikkailusta, kannattaa katsoa.

Defiance

Huhtikuun 14. päivä 2013 Defiancen pilotti tuli katsottavaksi. Syfyn sarja Defiance on siitä jännä, että samalla kehitetään samannimistä peliä, jossa sarjan hahmot seikkailevat. Tai pitäisikö sanoa, että pelin hahmot seikkailevat sarjassa.

Konsepti on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä pelimaailmassa pelaavat oikeat ihmiset, joiden hahmot saattavat hyvin suoritettujen tehtävien tai ideoiden myötä päätyä varsinaiseen tv-sarjaan.

DEFIANCE

Itse sarja kertoo tulevaisuuden maailmasta, jossa maapallolle on saapunut votanit, muukalaiset, jotka koostuvat monesta eri rodusta, kuten casteista, villeistä ”henkiratsastajista” irathianteista, ja esimerkiksi indogeeneistä. Jos et halua tietää sarjasta enempää, älä lue pidemmälle. Koitan tosin olla spoilaamatta liikaa, kerron vain lähtökohdat.

Sota votaneiden ja ihmisten välillä on käyty aikoja sitten ja votanilaisten terraformaama maapallo on enimmäkseen asuinkelvotonta. Defiance on kuitenkin kaupunki, joka kukoistaa ja jossa votanit ja ihmiset elävät yhteisymmärryksessä – ainakin enimmäkseen. Ilmakehän lähettyvillä on vieläkin jäänteitä votaneiden aluksista, ”arkeista” ja taivaalta sataa toisinaan romua…

Tämä on yksi harvoista sarjoista Game of Thronesin jälkeen, jonka introsta tulee jostain syystä kylmät väreet. Tykkään tulevaisuuteen, avaruuteen ja alieneihin liittyvästä scifistä ja tässä sarjassa on palaset kohdallaan. Jotkut hahmot tai jaksot tuntuivat alussa pliisulta, mutta nyt sarjaan on alkanut tottua ja päästä sisälle.

Under the Dome

Viimeisin löytö Under the Dome pohjautuu samannimiseen romaaniin, jonka Stephen King aloitti 70-luvulla ja kirjoitti loppuun 2000-luvulla. Sarja kertoo pienestä amerikkalaiskaupungista, jota ympäröi mystinen läpäisemätön kalvo.

Sarjan pilotti lähti käyntiin kesäkuun 24. päivä ja nyt on ilmestynyt kaksi jaksoa. Seuraava jakso tulee ensi tiistaina.

264492-3

Erittäin jännittävä ja mielenkiintoinen uutuus.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Petri

    Defiancen julisteen taustalla näkyvän rinkulan esikuvana lienee ollut suomalaisen arkkitehdin Yhdysvaltoihin suunnittelema härveli.