Uusi väline unimaailmaan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Meiltä hajosi parisänky jokin aikaa sitten. Hajoamisesta on varmasti monta kuukautta, mutta olen paikkaillut katkeamiskohtia kotikonsteilla. Pikku hiljaa sängyn epävakauteen rupesi kuitenkin palamaan käpy, kun väliaikaiset tuet ja ruuvaukset eivät pitäneet. Ulkokuori hämää, sillä luullun kestävän puun sijasta halpa runko onkin sisältä ilmavaa lastulevyä. Sängyn katalogisivun tieto ”Osittain massiivista mäntyä, Vaneri” ei kyllä kerro ihan tarvittavaa tietoa. Ei tarvinnut kuin kerran hyppyttää Lottaa sylissä ja istahtaa väärällä painopisteellä niin ”puu” oli jo katki…

Rikkoutumisen jälkeen piti siis pärjätä omilla virityksillä, joissa ärsyttävin ongelma oli sängyn arvaamattomuus; se saattoi nimittäin milloin tahansa rysähtää ja särkyä toisesta kohtaa. Vähän kuin ”vuotava laiva” -efekti, jossa vuotavaa reikää paikatessaan syntyy aina uusi reikä.

Sofia-sänky

Ostimme sängyn keväällä ja se on vieläkin näköjään samalla tavalla alennuksessa. Alkaa jo tuntua siltä että tuo ”oikea hinta” 249,-/kpl on silkka myyntikikka saada asiakkaat ostamaan pilipalia ”hyvään hintaan”. Tosiasia on että 150,- on jo kyseisestä sängystä liikaa. Kuten kuvasta näkyy, rakenteen lisäksi sälepohjakin on ohutta ja haurasta. Jos olet sänkyä vailla, älä osta ainakaan tätä runkoa:

Katalogikuva Sofia-sängyn rungosta

Sängyt ovat kalliita, kuten muutkin huonekalut, eikä köyhällä ole varaa ostaa juuri mitään hyvää. Kiersimme alkuviikosta kirppikset läpi, mutta sieltä löytyi vain vanhaa ja ylihinnoiteltua tavaraa. Nettipalstatkaan eivät tarjonneet mitään ”hyvää”, kunnes osui kohdalle Nettimarkkina.comin ilmoitus jenkkisängystä. 140 euron hinta mahtui juuri ja juuri budjettiimme. Ilmoituksessa käskettiin lähettämään sähköpostia, joten tein työtä käskettyä. Seuraavana päivänä tuli vastaus että soita jos olet vielä sänkyä vailla. Ja minähän soitin.

Kuvankaappaus: Sofia-sängyn netti-ilmoitus

Sängyn oli joku toinen varannut aikaisemmin, mutta ei ollut ilmoittanut itsestään eikä tullut hakemaan. Myyjä oli jopa laskenut hinnankin sataan euroon ja se sopi meille paremmin kuin hyvin. Lähdimme saman tien tilataksilla kohti Muuramea. Paikan päällä tapasin ilmoituksen mukavan miesmyyjän, jonka kanssa juttelin koko roudauksen ajan. Myynnin syynä oli asumisero ja vanhan asunnon huonekalujen tarpeettomuus.

Ei olisi voinut paremmin sattua. Tällaisia löytöjä ei tee koskaan. Satasella varmasti 500 euron sänky, vieläpä todella hyvässä kunnossa. Minulla ei ole ollut näin hyvää sänkyä koko elämäni aikana. Sängyssä on kunnon patja, petari, tukeva rakenne ja jalat.

Kotiin tultua päätin että hajotan vanhan sängyn. Laadusta kertoi jotain se että sain sen hajotettua paljain käsin, ilman työkaluja. Enkä ole todellakaan mikään keho, päinvastoin: hirveä narutikku, kukkakeppi, Paavo Pesusieni -käsillä, you name it!

Sofia-sänky palasina

Kiikutin palaset roskiin, siivosimme huoneen ja kasasimme uuden sängyn. Ja täytyy sanoa että nyt on hyvä fiilis! Alkoi jo hieman ahdistamaan että josko on enää varaa ikinä uuteen sänkyyn.

Uusi jenkkisänky

Mitä tästä opimme? Mieti aina hyvin tarkkaan ennen kuin ostat vähän kalliimpia asioita, kuten huonekaluja. Elämisessä maksaa myös nukkuminen ja laatuun kannattaa satsata. Sänkyjä kun ei ihan joka päivä ostella. Nykyinen sänky kestää varmasti vuosikaudet. Sofia-sängyn ikä oli reippaasti alle puoli vuotta. Kyllä nyt kelpaa nukkua.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Agakonna

  Loppu hyvin, kaikki hyvin!

 2. rolle

  Niinpä. Kyllä tuntuukin pitävän paikkaansa sanonta ”Kyllä kaikki järjestyy”.

 3. Muksut-messutapahtuma Jyväskylässä 4.-5.9.2010 | Rollemaa.org

  […] 2 kertaa Tweet Kävimme lauantaina Jyväskylän Hipposhallilla pidetyillä Muksumessuilla. Uuden sängyn myötä uni maittoi niin hyvin että ei jaksettu nousta heti aamusta liikenteeseen. Olihan siellä […]

 4. Siivous-sunnuntain kuvasaldoa | Rollemaa.org

  […] uusi sänky on vielä hieman vaiheessa. Vaimoni hankki jo runkopatjoille nätin suojan, mutta vielä pitäisi […]