Unien yö

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Viime yönä näin poikkeuksellisen paljon unia. Unet olivat myös poikkeuksellisen outoja. Valitettavasti nykyään olen laiminlyönyt unipäiväkirjan kirjoittamisen, joten en enää muista unia täydellisesti herättyäni, vaan muistan niistä vain sen pienen pätkän joka tapahtui juuri ennen heräämistä. Tänä aamuna heräsin montakin kertaa, sillä Veera ei saanut nukuttua painajaistensa takia. Poloinen on nähnyt jo kolmatta yötä järkyttäviä painajaisia putkeen.

Itse näin vain pari painajaista sen outouden seassa. Muut unet olivat älyttömän sekavia, miltei psykedeelisiä. Viimeisin uni johon heräsin päättyi seuraavasti: Olin vanhanmallisessa pakettiautossa, jota entinen peruskoulun luokkaopettajani ja ystäväni Juuson isä Harri tapasi käyttää. Vieressäni istui Veeran näköinen nainen, joka ei kuitenkaan ollut Veera, kasvoissa oli jotain erilaista. En muista enää kuka hänen vieressään istui. Edessä istui Harri ja hänen vieressään istui muistaakseni Juuso (Harrin toinen poika). Ulkona oli synkkä ilma ja oli luultavasti yö. Satoi vettä kaatamalla, niin paljon että vettä melkein tulvi – ainakin sitä valui maata pitkin rankasti. Oltiin jollain maatilalla – lähellä oli navetta. Oltiin menossa johonkin, mutta auto ei oikein mennyt eteenpäin, taisi johtua maa-aineksen pehmenemisestä. Lähellä oli avoauto, joka oli täynnä vettä. Siinä istui isäni veljen vaimo, jolla oli kuollut hirvi etupenkillä ilmeisesti ateriaa varten, mutta hirven sarvet olivat naarmuttaneet naaman verille. Näytti kuin hän itkisi verta.

Kyselin koko ajan että haetaanko Veera nyt, Harri sanoi ”Ei kun haetaan Joonatan” (Harrin toinen poika). Sitten heräsin ja ihmettelin miksi olen sängyssä enkä autossa, uni kun oli niin eläväinen. Muissakin unissa oli Savolaisen pojat (Juuso & Joonatan), joita en ole nähnyt pariin vuoteen. Näin myös muita kavereita joita en ole nähnyt vuosikausiin. Läheisimpiä kavereita unissa ei esiintynyt lainkaan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä