Ultima Online – Age of Shadows

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Tämä viesti olisi pitänyt kirjoittaa jo kauan sitten. Mutta en jaksanut. Olen päättänyt esitellä pelin, johon ihastuin ja jota olen pelannut eniten viime aikoina. Pelihän on siis genreltään fantasia, rooli, seikkailu -lajia, jossa eletään vanhassa maailmassa, jossa on voimassa muinaiset lait, taiat, yliluonnollisuudet, monsterit, velhot… mitä nyt yleensä fantasiapeleissä on. Pelissä on oma tarinansa, joka menee näin:

During the earliest span of the Age of Darkness
found in the writings of only the most aged of manuscripts
lived a world born of mystic arts and ancient sorcery.
SOSARIA…

Ja niin edelleen.

Ultima Online Age of Shadowsissa voit päättää aloitatko soturina – , joka listii enimmäkseen örkkejä ja monstereita – , paladina – , joka käyttää omaa valkoista kirjaansa ja taikojaan hyväksi taistelussa – , warriorpaladina – , taistelijana, joka on myös paladin – , vai smithinä – , joka tykkää hakata raakametallia ja takoa siitä suojia ja aseita – … Tai sitten voit valita itse, mitä taitoja painotat alussa. Voit myös itse valita hahmosi nimen, ulkonäön ja sukupuolen. Pelissä on realistinen skill-cap eli taitoraja. Kaikkea ei voi osata täydellisesti. Silti pelissä voi tehdä kaikkea.

Peli on todella suosittu suomalaisten keskuudessa. Shardeja, eli ”pelipaikkoja” on monipuolisesti ja pelattavuus on huipputasoa. Itse pelaan Ultima Online Defiance: Europessa, joka on osoittautunut varsin hyväksi pelipaikaksi. Ultima Onlineen saa myös kaikenlaisia harrastelijoiden tekemiä lisäfiluja, kuten kätevän Auto-mapin ja ohjelman, joka mahdollistaa mm. bottien käyttämisen; Easy UO:n. Suosittelen kaikille! *ps. Unohdin varmasti jotakin. Kysykää jos tulee mieleen. *pps. Ensi tiistaina täytän 17!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä