Twitter Tools käytössä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kuten näkyy, olen vähän leikkinyt WordPressin Twitter Tools -lisäosalla. Lifestream oli mieleeni muuten, paitsi että se lisäsi sosiaalisen median sivustoilta minifeedin ainoastaan yhteen kohtaan. Halusin nimenomaan että tilapäivitykset ovat oikeina bloggauksina. Jotkut eivät tästä ajatuksesta pidä, mutta minua se kiehtoo. Siksi päätinkin kokeilla tällaista järjestelyä hetken. Katsotaan mihin tämä johtaa.

Twitter Toolsin uusimmassa, eli 1.6 -versiossa ei toiminut yhtään mikään. Meinasin jo luovuttaa, kunnes löysin kehitysversion, 1.7-devin. Tämä toimii ja vieläpä hyvin. Ainoa vain että jos ruksaa samaan aikaan ”luo tweeteistä uusi blogiviesti” ja ”lähetä twitteriin heti kun uusi blogiviesti on julkaistu”, tulee loputon kierre, joten kannattaa olla varovainen.

Ai niin, nyt ei varmaan kannata enää tilata RSS-syötettäni! Tässä on tavallaan sellainenkin kikka että sivuni päivittyy nyt usein ja nostaa pagerankiaan joka puolella Internetin ihmeellisessä maailmassa. Kärsikäätte!

Ja vielä huomio (tämä on kolmas edit): Noita tilapäivityksiä voi myös kommentoida niitä klikkaamalla.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

9 kommenttia

 1. tms_

  Mun mielestä tää kuulostaa ihan mielenkiintoiselta :P

 2. Nicd

  Se johtaa nyt sitten siihen, että RSS:n lukeminen (ja sitä myötä koko sivun) loppuu tähän.

 3. rolle

  Ota ne aina uuden päivityksen jälkeen lennähtävät ponnahdusikkunat pois päältä? :)

 4. Nicd

  Ja muuttaisin koko ohjelman toimintaa kaikkien muiden feedien osalta yhden sivuston takia? Helpompaa taitaa olla ottaa se ”subscribe”-ruksi pois yhden sivun osalta…

 5. rolle

  Tai sitten käytät ohjelmaa, joka antaa valita miltä sivuilta ilmoitetaan päivitykset ponnahduskuplalla? En sanonut että olisi pakko tilata syötettä, sanoinkin nimenomaan että ”nyt ei varmaan kannata enää tilata RSS-syötettäni” :) tuli vain mieleen tällainen vinkki. Mutta tosiaan, lue tai et, valinta on sinun.

 6. tms_

  Nyt parin päivän kokemuksella: ois hyvä, jos voisi halutessaan piilottaa nuo tilapäivitykset näkyvistä. Nyt tuntuu, että ”oikeat blogiviestit” vähän hukkuvat niiden joukkoon…

  Sikäli se, että tilapäivitykset näkyy näin, on mun mielestäni tosi hyvä juttu, mutta tekee vanhempien bloggauksien selaamisen vähän turhauttavaksi ja hitaaksi.

 7. rolle

  Tavallaan totta, mutta aion silti pitää twitter-viestit näkyvissä, sillä piilotusominaisuus tuottaisi lisää työtä ja se on aika hankalaa ja lisää jo valmiiksi raskaalle javascriptitäytteiselle sivulle lisää koodia ja painoa…

  MUTTA, on olemassa tapa selata ilman tweetejä (merkintään ”Rollemaan syöte Twitter-vapaaksi” viitaten): käyttämällä tätä osoitetta, tai tätä RSS-syötettä. Arkistosivulta on myös helppo selata vanhempia artikkeleita.

  Aion jossain vaiheessa laittaa jonnekin linkin ”selaa blogiviestejä/piilota twitter-päivitykset”, mutta siihen asti sinun on pärjättävä näillä.

 8. k00pa

  ÄÄääÄäää! Sää sotkit feedid iha kokonaan :P

 9. rolle

  Niin menin tekemään :) ei muuta kuin laittamaan uusiksi siis ;)