Tervetuloa Rollemaahan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Rolleweb on täällä taas! Eikun… Rollemaa. Futuronin kanssa kävi vähän hassusti ja Rolleweb pääsi vihdoinkin vaihtamaan nimeään (tosin tätä ei kukaan odottanut, edes minä). Suretti ja ahdisti suuresti kun en pystynyt blog(g)aamaan moneen kuukauteen vain jonkun turhan surkean lafkan takia. Ja arvatkaa romahdinko kun sain kuulla että domainnimeä ei saa takaisin (ainakaan Futuronin mukaan). Rolleweb.net -domainnimellä oli tunnearvoa, keksin sen nimittäin ensimmäisen kerran vuonna 2000, jolloin olin vähän päälle 10-vuotias pojankloppi. Päivänvalon se sai vuoden 2002 paikkeilla. Sanokaa mitä sanotte, mutta minä en rupea odottelemaan kuukausia lisää odotettuani ensin yli kaksi kuukautta Futuronilta selkeää vastausta miksi verkkotunnukseni on laitettu Expired-tilaan. Antaa olla. En jaksa edes kuluttaja-asiamiehelle laittaa hommaa eteenpäin sillä ne hyypiöt eivät osaa käsitellä internet-asioita. Viimeksikin jouduin pettymään pahasti sen Elisa-jutun taholta. Futuron on luultavasti yksi niistä raharei’istä, jotka menevät pian konkurssiin elleivät muuta tapojaan, joten minulla ei taida enää olla hätää. Harmittaa silti kun meni hyvää aikaa hukkaan Futuronin kanssa räpeltäessä.

Ja mitä tein sillä välin kun sivut olivat poissa silmistä ja mielen tilalla vihaa Futuronia kohtaan? Älä kysy, sillä kerrottavaa on paljon. Ajattelin kirjoitella pikku hiljaa elämästäni pieniä uusia ja vanhoja palasia. Kaikesta en tietenkään edes muista kirjoittaa, mutta se ei haittaa.

Ajattelin suunnitella kokonaan uuden ulkoasuston sivulle nimenvaihdoksen myötä, mutta ei innostus riittänyt. Pidän nimittäin niin paljon tästä vanhasta kunnon ”rollemaasta”. Nimeen oli helppo siirtyä sillä olen aina pitänyt varsinkin tätä ulkoasua omana ”maa(ilma)nani”, jossa voin vapaasti leikkiä vaikkapa vuodenajoilla. Joka tapauksessa, tein noin kolme (ei aivan valmista) uutta ulkoasua joista mihinkään en ollut tyytyväinen (slap perfektionistiminälleni), ehkä näette niistä kuvia, ehkä ette.

Jotta ette lähtisi täältä pitkän tauon jälkeen ihan niin allapäin, päätin ilmoittaa teille aiheita mistä tulen jatkossa kirjoittelemaan:

 1. Menin kihloihin! (Parisuhde)
 2. Muutto kesää kohti (Asunto)
 3. Www-kehitys ja weppisivut, kuten ennenkin
 4. Koodaus, koodivinkit, WordPress (btw, tämä WP 2.5.0 on aika erilainen verrattuna 2.3.3:n, joka minulla oli viimeksi kun bloggailua harrastin)
 5. Levyarvosteluja, musiikkia…
 6. Paskaa
 7. Asiaa
 8. Samat tutut rollemaiset kuulumiset :-)

Nyt kun sain nimen muutettua, pitää keskittyä tuohon hakukoneoptimointiinkin ja saada Rollemaa.org näkymään ensimmäisenä haettaessa koko internetistä Googlella hakusanalla ”rolle”, kuten ennen vanhaan. Tulen todennäköisesti kirjoittelemaan myös vanhan tuttuni Samuel Hovin aloittamalle IdeaCafe-sivustolle, jos niin sallitaan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. rolle

  Testaan kommentointia.

 2. Rolle_testaa

  Testaan kommentointia ilman kirjautumista.

 3. kuopassa

  Jees, nyt näyttää toimivan tämä kommentoiminenkin. Eilen oli vähän ongelmia, mutta eipä ole enää. Löysin tieni tälle nykyiselle sivustolle ihan sattumalta jotain lokikirjaa katsomalla, josta oli tullut viittaus (jollekin sivustolle, en muista mille). Vanhat lukijat eivät ehkä osaa löytää uudelle sivustollesi, joten kannattaa vähän markkinoida…

 4. mustikkasoppa

  Hienoa että olet saanut nämä vihdoinkin esille. Tsemppiä ja lisää bloggauskia elämäsi rikkauksista!