Terveellistä huomenta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Olen alkanut juoda terveys-eliksiiriä, luonnontuotetta, täyttä aloe-vera juomaa. Pitää kuulemma terveenä, piristää ja hoitaa ihoa. Täytyy sanoa, että se on tosi myrkyn makuista, mutta jos se on kerran hyväksi terveydelle, niin mikäs siinä. Desi per aamu pitää mielen virkeänä, ruumiin terveenä, ajatukset aisoissa ja ihon kunnossa. Ellen sitten tule hulluksi sitä ennen. Älkää kysykö. Arkiaamuni aikataulu on lähestulkoon seuraavanlainen: 5:45-6:00 Herääminen (pannu kiehumaan), 6:00-6:30 Suihku, 6:30-7:00 Cappucino tietokoneen ääressä, 7:00-7:20 Bussipysäkille lähtö. Tänään herääminen oli helppoa, mutta koulussa olin nukahtaa ensimmäisillä tunneilla historiassa ja äidinkielessä ennen puoltapäivää.

Ja elämä jatkuu. Maanantaina tajusin, että en ollut valmis MT-Korttikokeeseen, sillä en halunnut riskeerata toista neljäätoista euroa, jos vaikka reputtaisin. Siispä vaihdoin ajan keskiviikkoiltapäivään. Tiistaina luin moposta, traktorista ja moottorikelkasta ja kyseisien ajoneuvojen liikennessäännöistä kertovan kirjan jopa kahdesti. Vihdoin koitti nykyaika, keskiviikko, testipäivä. Tänään heräsin kello 05:45 digitaalisessa muodossa ilmoitettuna (tuntuu aikaiselta digitseinä, eikö vain?). Kärsin koulussa viisi tuntia ja tulin kotiin. Luin kotona jonkin aikaa testiin ja lähdin neljäksi Ajoneuvohallinnon konttoriin, joka sijaitsi Seppälänkankaalla.

Kun istuin testihuoneeseen tekemään testiä, oli koko ajan sellainen kutina, että ”nyt kyllä kössin tämän!”. Testin jälkeen sain tietää testin tuloksen. Olin tehnyt yhden virheen liikaa. En nimittäin tiennyt traktorin perävaunun sallittua maksimileveyttä, joka oli 260cm. Itse vastasin 240cm hatusta. Virheitä sai traktoria koskevissa kysymyksissä olla korkeintaan kolme. Minulla oli neljä. Ja tunne-elämä oli aika pahasti rikki testin jälkeen. Olin mieli maassa kotimatkan ja seuraavan puolituntisen ajan. Söin äidin leipomia Tuovin vehnäsiä suruuni ja sain mahani kipeäksi. Masennus lakkasi, kun myönsin itselleni, että uusintakokeesta tulee hyväksytty lauantai-aamupäivällä.

Sain taas uutta musiikkia. Suomen listoilla pärjännyt Röyksopp, oli minulle aivan uusi nimi musiikin maailmassa. En ole perehtynyt bändiin (vaiko artistiin?) sen kummemmin, vaikka tekisi mieli. Nimi ainakin on oudon skandinavinen. Voisin veikata tätä ruotsalaiseksi tai norjalaiseksi musiikiksi, vaikka laulu on englanniksi. Genreltään Röyksopp on nostalgisen melodista dancea tai housea tai joku sen sivu- tai alalajeista. Vaikka olen vanha dancen ystävä, silti Röyksopin uusin julkaisu ”The Understanding” on aivan uudella tavalla toteutettu dance-albumi, jota en ole ennen kuullut. Röyksopp lumoaa rauhallisella tunnelmallaan ja äänimaailmallaan. Ei ole siis mikään ihme, että näin harvinainen nimi on kivunnut niin nopeasti top10-listoille.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä