Terminator: Sarah Connorin aikakirjat

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Kaikki meistä tietävät Terminaattori-kulttiklassikot, joista rakastettu Arnold Schwarzeneggerimme tuli tunnetuksi. Nyt 2000-luvun puolella Terminaattorista on luotu TV-sarja nimeltä Terminator: Sarah Connorin aikakirjat. Sarjassa ei nähdä Arnoltia, eikä muitakaan elokuvasta tuttuja näyttelijöitä – mutta nämä nyt ovat pikkuasioita, ei tekijöitä. Sarja perustuu elokuvien kakkos- ja kolmososan väliin.

Sarjassa John Connor on teini-ikäinen ja häntä jahtaa jälleen robotit tulevaisuudesta. Yllättys yllätys, tulevaisuuden John on lähettänyt myös kyborgin suojelemaan itseään tulevaisuuden terminaattoreilta. Tällä kertaa robotti on naispuolinen ulkonäöltään ja siinä on jotain muutakin erikoista.

Sarah Connor pakenee poikansa kanssa viranomaisia ja yrittää estää tuomionpäivän tuhoamalla Skynetin keksijän ja kaiken siihen liittyvän estääkseen Skynetiä koskaan tapahtumasta. Mutkia tulee matkaan kun kehittyneempi kyborg T-888 pääsee karkaamaan tulevaisuudesta ja vielä kehittyneempi soluttautuja on viisaampi kuin kukaan aiemmista versioista yhteensä…

Terminaattorisarja ei ole ollenkaan hassumpaa ajanvietettä katsottujen sarjojen uusia jaksoja odotellessa. Elokuva on yritetty tehdä kunnioittaen Terminaattorin perinteitä, mutta siinä tapauksessa Arnold pitäisi olla ainakin kuvioissa. Sarjaan on myöskin luvattu uutta ja paljastavaa materiaalia, nimittäin elokuvista ei kaikki ihan selvinnyt, vaan katsojalla jäi paljon mietinnän ja olettamuksien varaan. Sarja siis ikäänkuin yrittää täydentää elokuvaan/elokuvien välille jääneitä aukkoja ja siinä se hyvin onnistuukin.

Näyttelijät ovat hyviä ja osaavat näytellä; muistelen nähneeni joitakin heistä muissakin sarjoissa. Summer Glau oli ainakin sarjassa 4400 ja näytteli mm. Serenityssä. Sarah Connoria näyttelevä Lena Headey (300, The Cave) on erittäin Sarahmainen, mutta mielestäni voisi olla vähän vanhempi ja vähemmän neitimäinen.

Kaikenkaikkiaan Terminator tv-sarja on viihdyttävä keskinkertainen scifisarja, josta ei toimintaa puutu. Sarjaa ei voi pahemmin ennakoida ja juonenkäänteet pitävät katsojaa koukussaan. Hyvä sarja, mutta en välttämättä faniutuisi. Joka tapauksessa, suosittelen vilkaisemaan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

 1. Jaatinen

  Sarah Connor Chronicles on kyllä hyvä sarja, itsekin olen aktiivisesti seurannut. Ainoa mikä ahdistaa, on tuo nimihirviö. :D Viime hetkellä lisäsivät tuon Terminator-alkuliitteen että varmasti kaikki fanit löytävät sarjan ääreen…

  Paljollako muuten lähtisi tuo sinun GHIII-paketti suoraan, en jaksaisi mennä tuonne huutonettiin huutelemaan, mutta kiinnostaisi hankkia…

 2. rolle

  50e:lla olisi jo lähtenyt, mutta myin sen jo. Olisit ollut nopeampi :)

 3. 41 arvostelua – Kaikki katsomani TV-sarjat tähän mennessä | Rollemaa.org

  […] Jos Terminaattori-saaga kiinnostaa yhtään, suosittelen katsomaan Sarah Connorin aikakirjat. Odotin sarjasta hieman parempaa, mutta kaikesta huolimatta se on aika katsottavaa settiä. Lena Headey onkin leffoista tuttu ja androidia esittävä Summer Glau nähtiinkin jo esimerkiksi 4400:ssa. Bloggasin sarjasta muuten neljä vuotta sitten hieman tarkemman arvion. […]