Terapiaa heviletille

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Vaimo osti hiljattain minulle pari litraa kemikaaleja hiusten hoitoon. Merkki on niinkin hulppea kuin TRESemmé – kun kerran oli alennuksessa ja kaupan päälle sai hoitoainepönikän. Kelpaa minulle, shampoo kun tuppaa loppumaan aina kesken. Olen aiemmin ostanut shampoita ja hoitoaineita melko satunnaisesti, joten on tullut kokeiltua vähän kaikenlaista. Hienoa suomalaista shampoota olen varmaan käyttänyt kaikista eniten…

TRESemmé-pöntöt

Koska olen mies, en luonnollisestikaan ”hoida” hiuksiani – ainakaan yhtä huolellisesti kuin naiset. Silloin tällöin kuitenkin harjaan, jotta välttyisin ikäviltä takuilta. Takkuja on kyllä melkein aina, enkä ole vieläkään keksinyt parasta ratkaisua tämän ruoskan kanssa nukkumiseen… huvitti tavallaan kyllä kummankin pöntön pieni präntti. ”Uskomme, että jokainen nainen ansaitsee […]” – mikseivät olisivat voineet kirjoittaa yksinkertaisesti ”Uskomme, että jokainen ansaitsee näyttää hyvältä […]”?

TRESemmé-hoitoaine-käyttöohje

Olen kasvattanut tukkaani lokakuusta 2006. Tykkään tukastani valtavasti, ja siihen nähden minun pitäisi huolehtia siitä paremmin. Mutta kun minua ei hirveästi kiinnosta ”näyttää kauniilta”. Olen äijä. En edes ymmärrä miksi kaksihaaraiset jotenkin haittaisivat…

Tukkaani

Olen kokeillut monenlaista tyyliä, ja olen vihdoinkin saavuttanut sen oman lookin. Tein vuosi sitten ulkonäkökehityksestäni pienen kuvasarjan (huom. kuva on jättimäinen).

Tukkaani
Kuva tukastani juuri nyt

Nyt tukkani on likainen, mutta suihkuunhan tässä oltiin menossa…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

15 kommenttia

 1. mustikkasoppa

  Mene siitä suihkuun ku oisit jo! *osoittaa sormeaan kohti kylppäriä*

 2. Joanna

  Pakko sanoa, että exäni oli suunnattoman tarkka pitkästä tukastaan, eikä varmaan tänäkään päivänä suostu käyttämään sen hoitoon markettituotteita. Juuri sen vuoksi, että pitää siitä niin kovin.

  Ne kaksihaaraiset haittaavat siis, että ne heikentävät latvaa, ja tekevät hiuksesta katkeilevan, ja pahimmillaan lyhenevän. :)

 3. Gerry

  Ei vitsit mäki tahon nui pitkän tukan! Nois sun vanhois tommoi emoletti, moppitukka ja varsinki toi vihree olis kyl uusimisen arvosia (not), mut pakko sanoo et myös tuo iha lyhyt/sänki sopi sulle :D parhaiten ehk silti tuo pitkä,varsinki ku o itekki tottunu näkee sut sillä tukalla.

 4. Rolle

  ps. Oli muuten hyvä tuo tresemme ja puhdasta tuli! Hoitoaine eritoten on loistava; tukka suoristui ja takut katosivat välittömästi.

  Joanna, Anteeksi taas kun en ole nainen… mitä tarkoittaa ”markettituote”? Olen minäkin sen verran tarkka että tukan on pysyttävä päässä :-D ei ole koko pitkän tukan aikana enempiä hiuskarvoja irtoillut… minulla on todella paksu tukka, ja kasvaakin aika nopeaan tahtiin. Mitä ”heikentää latvaa” käytännössä tarkoittaa, ja mihin se vaikuttaa? Siis just hiusten katkeiluun vai?

  Kyllähän sitä jotkut suosii myös tukan hoitoa ilman shampoota, eli etikkaa ja muuta jolloin hiuspohja kuulemma puhdistaa itse itseään. Minä haluan kuitenkin ”oikeasti” puhdasta, ja pestä sen sillä shampoolla, koska hiuspohjani ja päänahkani ei ole sitä herkempää sorttia eikä täten kärsi.(kö?)

  Gerry, Itse en tykkää sängestä/kaljusta, ja olisin ollut mieluusti tuolloinkin ajamatta niin olisi nyt sitäkin pidempi tukka (varmaankin jonnekin yli selän puolivälin)…

  KIitos vain kommenteista!

 5. Joanna

  Eipä mitään. Siis markettituote=normaalista ruokakaupasta saatava hiustenhoitotuote, tästä parempana pidetään erikoisliikkeestä/kampaamosta saatavia hiustuotteita. (En ala kinastelemaan tästä, koska jokainen peskööt hiukset tyylillään)

  Ja ”heikentää latvaa”-ilmaisulla tarkoitin juurikin sitä, että kun siis hius halkeaa kahtia, niin hius on silloin heikompi kuin kokonaisena. Jos näitä kaksi- tai usempihaaraisia ei leikkaa säännöllisin väliajoin pois, se saattaa haljeta enemmän, jolloin heikkoa osaa on hiuksessa pidemmästi. Ns. Heikko hius sitten taas katkeaa helpommin.

 6. tms_

  Toi sivarin aikanen look oli kyl sopivan retku

 7. Jani

  Tosi upee letti. Toivottavasti annat vielä pidemmäksi kasvaa. Itellä nyt alaselkään saakka. Ehkä vähän pitäis antaa latvoja leikata, mutta pelkään parturia.

 8. Rolle

  Jani, Kiitos! Aion kyllä kasvattaa niin pitkäksi kuin vain kasvaa. Itsellä sama juttu, kartan parturia :-D jossain vaiheessa varmaan kuitenkin käyn kysymässä mielipidettä ja EHKÄ annan tehdä tukastani vähän terveemmän näköiset, mutta paria senttiä enempää en ole valmis nippaisemaan pois edes latvoista!

 9. Jani

  Jokos latvat annoit leikata? Tänään multa lähti pari senttiä latvoista.

 10. Rolle

  En ole vielä leikkauttanut.

 11. Jani

  Miten on hiukset kasvanu. Mun oli pakko vähän lyhentää, 10 cm, alkoi jo mennä p*seen päälle. Kyllä toi alaselkä on max pituus joka näyttää hyvältä. Vähän kyllä kirpasi kun sakset viuhu letin kimpussa.

 12. Rolle

  Aika samassa pysynyt. Alaselkään asti jotakuinkin, kammattuna. Tykkäisin vielä pidemmästi. Vasta 5 vuotta kasvatettu, annan kasvaa niin pitkäksi kun kasvaa. Olen huono harjaamaan, joten tuntuu että tukkaa putoaa sitä tahtia kun kasvaa…

 13. Jani

  Mulla ollu pienestä saakka pitkät hiukset, pitkän aikaa puoleenselkään, leikattiin muutaman kerran vuodessa et pysy siinä pituudessa. Nyt kolmisen vuotta antanu kasvaa ilman suurempia leikkauksia. Onneksi avovaimo tykkää harjata mun hiuksia, eikä halua että niitä paljoa lyhentelen.

 14. Jani

  Kaverit teki mulle pahan jäynän eilen saunaillassa. Laitoin hiukset ponnarille että löylyssä kivampi olla. Pari kaveria nappas käsistä kiinni ja kolmas ponnarista, sanoi että tälläsellä ponnarilla ei löylyyn tulla, sit sillä oli sakset kädessä ja naps ponnarin lenksu poikki. Onneks leikkas lenksun eikä hiuksia. Huh pikkasen oli raju temppu.

 15. Rolle

  Huhkääk! Itellähän kaverit leikkasivat tukkani vuonna 2006. Sen jälkeen en ole antanut vaimoni lisäksi kenenkään koskea hiuksiini ja kasvattanut siitä lähtien.