Teille kommentoijille

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Tiedän että

 • tämä blogi on julkinen,
 • kirjoitukseni ovat julki koko maailmalle,
 • kirjoituksiani ei välttämättä saa koskaan pois Internetistä,
 • kirjoitukseni voivat sisältää epäolellisuuksia, virheitä,
 • voivat olla huonoja jonkun mielestä,
 • ovat joskus huonoja minunkin mielestäni,
 • ovat usein sisällöttömiä.

Mutta

 • tämä on minun oma blogini ja verkkopäiväkirjani,
 • saan kirjoittaa mistä ikinä haluan,
 • kukaan ei voi estää minua kirjoittamasta,
 • jos et ole tyytyväinen, voit aina olla lukematta,
 • sinun ei tarvitse uskoa minua.

Kirjoitan kaikki tai ei mitään -periaatteella. Mieluummin annan kaikkien lukea kuin en kenenkään. Konkreettiseen kirjaani kirjoitan mustekynällä sitten asiat, joita en anna muiden luettavaksi.

Tämä bloggaus on osoitettu lähinnä näille muutamille randomkommentoijille, jotka ovat laittaneet negatiivissävytteistä kommenttia melkein suoraan vittuillakseen. Lähinnä vaan naurattaa ääliömäiset ”kirjoitat paskaa, et ole uskottava” -tyyppiset kommentit, näin kärjistetysti. Spämmilistalle menee pakostikin osa, vaikka sensuuri onkin sosialismia – mutta ylläpitäjällä on hiljentämisvapaus ja Internet on anarkia. Ehkä en kestä negatiivista kritiikkiä tämänhetkisessä elämäntilassa (tai muutenkaan), mutta tämä on edelleen minun blogini, minun päätösvaltani, minun maailmani. Blogi olkoon terapiaa, viestit sisältäköön paskaa, voit aivan hyvin olla lukematta jos elämäni ei miellytä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

8 kommenttia

 1. Yksi Jätkä

  Ompas Rolle vihainen…

 2. Rohnny

  Omasta mielestäni ihan suht asiallisia kommentteja täällä näkynyt. Jos tuntuu ettei kritiikkiä kestä, voi aina laittaa kommentoinnin pois päältä. Tai pelkille kirjautuneille lukijoille. Emt.

  Huolestuttaa vain, koska vanha kunnon rolle olisi kuitannut kritiikin olankohautuksella ja ajattelemalla ehkäpä tyyliin ”internet on peeloja täynnä, en ota itseeni” :(

  Dark Tranquillityä katsomaan tiistaina?

  Jakselehan.

 3. rolle

  No et ole ehtinyt nähdä niistä kuin ne jotka olen halunnut näyttää maailmalle, kommentit nykyään hyväksyn ennen kuin ne tulee näkyviin. Niitä on suorastaan sadellut. Aluksi suhtauduinkin olankohautuksella, mutta en ole sitten myöhemmin jaksanut. Menköön suoraan spämmijonoon. Ja voi olla että masennukseni paheni siihen suuntaan että otan helpommin itseeni sellaiset asiat joista en ehkä aiemmin välittänyt. Oli miten oli :) Tulen katsomaan dt:tä :)

 4. Jani

  Internetistä tosiaan löytyy pienisieluisia ihmisiä, jotka eivät ole löytäneet itselleen mitään suurempaa tarkoitusta kuin itkeä muille omaa pienuuttaan. Kaiken kunniaksi vieläpä pelkurimaisesti anonyymisyyden takaa. Onnistui pistämään mutkin jo vihaiseksi, joten onnistuivat ainakin siinä päämäärässään.

  Mielestäni ylläpitäjä päättää omalla sivullaan, minkä katsoo asialliseksi ja julkaisemisen arvoiseksi kommentiksi. Älä anna näiden rajoittaa julkaisukynnystäsi.

  Ja mitä kritiikkiin tulee, jos sitä kritiikiksi tässä kutsutaan, niin miten kukaan tämän blogin lukijoista on siinä asemassa, että voisi antaa sulle kritiikkiä sun elämästä.

  Jeps. Lopetan kirjoittamisen ennen kun revin itse seiniä alas kiihkossani.

 5. rolle

  Jani: Kaipasinkin juuri tuollaista kommenttia tähän tueksi. Sinä puit sen sanoiksi mikä minulta olisi voinut jäädä lisäämättä :-) Kiitos. Ja sitäpä minäkin että kuka Seppo K. tai Veli V. on minun elämääni arvostelemaan.

 6. Seppo K

  Jos on valmis kirjoittamaan julkisesti, pitäisi olla valmis kestämään myös hieman kritiikkiä. Ei kukaan ole täällä sinun elämääsi kritisoinut, faktahan on se, että joskus sitä vain tarvitsee ulkopuolisen näkemystä asioista.

  Kuten vaikkapa tämä lääkärin soitto sydeemi. Mitäpä jos se olikin minun ystäväni, joka oli sanonut että hän soittaa apteekiin. SINÄ käsitit väärin, ja haukut häntä julkisesti, eikö silloin ole varaa puolustaa ja antaa tiukasti palautetta, juuri niinkuin sinäkin teet.

  Tottakai janin kommentti miellytti, tämähän oli samaa mieltä, kuin sinä itse.

  terv. kuka lie seppo K

 7. rolle

  Kestän kritiikkiä hyvän maun rajoissa. Aina ei tarvitse ulkopuolisen näkemystä asioista. Minä en koskaan sano ketään nimeltä, enkä osoita ketään sormella tarkoituksellisesti julkisissa kirjoituksissani, enkä muutenkaan. Jos kyseessä oli ystäväsi, pahoittelen, mutta tuosta ei voinut millään tietää kuka henkilö oli kyseessä, ja ehkei se ollut pointti.

  Monet käsittää väärin minun väärinkäsitykseni ja minä käsitän väärin muiden väärinkäsityksiä. Siksi nykyään moderoinkin kommentit aina ennen julkaisemista. Ja jos mielestäsi ei kukaan ole kritisoinut elämääni, se on sinun käsitykseni, minun käsitykseni olikin että minun elämääni on arvosteltu, josta en pidä.

  Netti on täynnä peeloja, en ota itseeni. Mutta en myöskään jaksa julkaista kommentteja joista en pidä. Minulla on vapaus. End of story.

 8. Miksi kirjoitan blogiin? | Rollemaa.org

  […] Tuo lauseiden väärin käsittäminen ja jostakin suuttuminen on minunkin kohdallani ollut harmillisen yleistä, nyt kun ajattelee menneitä vuosiani bloggajana/kirjoittajana. On sitä muunkinlaista häirintää […]