Sosiaalinen media osa 5 – Google Plus

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Johdanto: Olen ollut sosiaalisen median kehityksessä mukana alusta asti niin käyttäjänä, kehitysideoita heittävänä nörttinä kuin vierestä katselijanakin, ja tänä päivänä olen SoMe-friikkinä kirjoilla jo yli 50:ssä sosiaalisen median palvelussa. Näissä bloggauksissa esittelen käyttämiäni sosiaalisen median palveluja, avaan kunkin palvelun hyötyjä ja haittoja, kerron toiminnoista ja kokemuksista. Sarjan aiempia bloggauksia voit selata some-sarja-avainsanasivulta.

Google Plus -logoOlen ehkä hieman ajoissa, mutta Google Plus näyttää saaneen suorastaan räjähtävän startin, joten päätin kirjoittaa ensimmäisiä kokemuksia palvelusta. Palvelusta povattiin Facebookin pahinta kilpailijaa ja siltä se alkaa näyttääkin. Facebook julkaisi uuden videochat-ominaisuuden samaan aikaan Google Plussan ilmestyessä kuvioihin, mutta se ei vedä vertoja Google Hangoutille.

Google Plus

Palvelu on vielä sen verran kehitysasteella, että ei ole vielä koko yleisölle auki, vaan palvelua pääsee käyttämään kutsulla. Omat ennakkonvaikutelmani ovat erittäin positiivisia ja olenkin käyttänyt Gplussaa viime aikoina enemmän kuin Facebookia. Palvelun vahvuuksia on ehdottomasti piirit (Circles), joihin kontakteja lisätään, Google Hangout eli ryhmävideochatti. Facebookissakin on ollut käyttäjäryhmät jo jonkin aikaa, mutta kukaan ei osaa hyödyntää niitä. Google Plus on selvästi selkeämpi, helppokäyttöisempi, käyttäjäystävällisempi.

Suurin valtti on kuitenkin jo pelkästään se, että palvelu on Googlen. Pitkään on toivottu että suurin osa netissä tapahtuva olisi samassa paikassa. Aina aikaisemmin on ollut erikseen meset, Facebook, hakukone ja niin edelleen, mutta nyt voi olla vain yksi: Google. Tietokoneen käyttö on muutenkin ”pilvistymässä” niin, että kaikkea on mahdollista tehdä pelkästään Internetissä, laitteesta riippumatta.

Sosiaalisen median evoluutio

On hurjan kätevää kun sähköposti (Gmail), kalenterit (Google Kalenteri), nettifeedien ja blogien lukija (Google Reader), blogin statistiikka (Google Analytics), blogin rahatulot (Google Adwords) ja nyt sosiaalinen media (Google Plus) on samassa paikassa. Ilmoitukset Googlessa tapahtuvista asioista tulevat suoraan yläpalkkiin vaikka olisi googlettamassa jotain hakukoneessa tai selaamassa omaa kalenteria. Ilmoitukset ovat fiksuja ja pidän etenkin siitä että ponnahtavasta ikkunasta pystyy suoraan vastailemaan ja selaamaan laajemmin tapahtumia (kuva alla), toisin kuin Facebookissa. Myös Android-sovellus on äärimmäisen kätevä.

Google Plus

Palvelusta ei ole vielä siis pahaa sanottavaa, päinvastoin, se tuntuu oikeasti antavan Facebookille kunnolla köniin. Tuntuu harmilliselta verrata koko ajan Facebookiin, nämä kun painivat sen verran eri sarjoissa. Mutta kun olen vain huomannut että sieltä Facebookista lappaa mukavalla tahdilla väkeä Google Plussaan. Plussassa ei vielä ole ihan niin paljon porukkaa, johtuen ehkä juuri sen kehitysasteesta. Siihen viitatenkin voidaankin siis sanoa että Google Plus on aikaansa edellä ja tulee vielä varmasti menestymään. Itse kullakin menee vielä jonkin verran aikaa tutustumisessa, mutta niin oli homma naamakirjankin kanssa.

Odotan innolla sitä kun Google Buzz sulautuu Google Plussaan ja Ping.fm ja Tweetdeck julkaisevat Google Plus -tuen. Kannattaa tsekata Googlen oma Google+ -esittelysivu. Mashablesta löytyy myös pari hyvää artikkelia aiheeseen liittyen (alla). Muuten, jos tarvitset kutsua, minulla olisi vielä pari lähettää kiinnostuneille. Kommentoi artikkelia jos kutsua halajat. Omaan profiiliini voit tutustua osoitteessa gplus.to/rolle.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

12 kommenttia

 1. Wille

  Hienosti kerroit tuosta Google Plussasta :D
  Jos viitsit kutsun antaa minulle niin kyllä se kelpaa ilomielin!

 2. Lauri

  Terve, itseä kiinnostaisi hypätä googlen kelkkaan, kun FB jäi aikoinaan välistä, että jos viitsit kutsua lähettää, olisi tosi hienoa.

 3. Rolle

  Kutsut lähetetty Willelle ja Laurille, olkaa hyvät!

 4. JJ

  Tervehdys Rolle

  Kiitos havainnollisesta esittelystä! Plussa kuulostaa paljon kiinnostavammalta kuin FB, josta en koskaan osannut oikein täysillä innostua – jos sinulla on vielä kutsuja, ottaisin mielelläni vastaan.

  – JJ

 5. Rolle

  JJ, Lähetin sinulle kutsun, ole hyvä.

 6. Wille

  Kiitos Rolle kutsusta! :P

 7. J.K

  Ohho! Hienolta kyllä näyttää!
  Ehdottomasti mukana, jos vielä kutsuja on rollella jäljellä?

 8. Rolle

  J.K: Kutsu lähetetty.

 9. MetaCloud

  Miten ihmeesä tähän google+ pääsee saisko kutsun ja infon miten voin päästä koska koko ajan sanoo että kapasiteetti on tilapäisesti ylittynyt en oo päässyt kuukauteen tonne sisälle!

 10. Rolle

  Laitoin kutsun antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Sinne pääsee seuraamalla vain sähköpostiviesitssä olevaa linkkiä.

 11. Torsti

  Moi! Jos vaan kutsuja vielä on niin kyllähän se kiinnostaisi hypätä mukaan! :)

  Tuokion Torsti