Sonata Arctica ilman kitarajumalaa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Nyt kun innostuin taas kuuntelemaan Sonata Arcticaa (olen kaiken metallin ystävä, jopa sellaisen jota lauletaan melkein englanniksi), kerronpa tämän. Sonata Arctican entinen kitaransoittaja Jani Liimatainen oli samalla koulutusjaksolla kuin minä, mutta ilmeisesti vain kävi paikan päällä, sillä en nähnyt häntä kovin pitkään siellä. Aluksi katsoin että onpa tutun näköinen kaveri ja sitten vasta jälkeenpäin tajusin että sehän oli Sonata Arctican kitaristi. Muut vahvistivat asian todeksi.

Bändin sisäisten ristiriitojen johdosta Sonata Arctica ilmoitti elokuussa 2007 erottavansa kitaristi Jani Liimataisen ja ottavansa Jania tuuranneen keikkakitaristi Elias Viljasen hänen tilalleen.

Liimatainen erosi/erotettiin bändistä elokuussa, eli juuri tuon kyseisen koulutusjakson jälkeen. Ilmeisesti suorittaa sivarin tai vankilan. En löytänyt tästä tietoa mistään, joten jäi vähän vaivaamaan koko juttu. Kuitenkin sellainen käsitys minulle jäi että jeppe palaa orkesteriinsa sitten kun mielipidevankeus on kärsitty.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 30-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä itse perustamassaan digitoimistossa ja SaaS-palvelua kehittävässä startupissa, verkkosivujen tekijä, sosiaalisen median asiantuntija ja koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Suurin osa päivästä kuluu hevimusiikin ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter, leffat ja erikoisoluet lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä