Sivarin päiväkirja: Päivä 4

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Aika nopeasti mennyt nämä viimeiset neljä päivää. Tänään oli taas infoja aamulla, tällä kertaa täytimme päivärahojen maksukaavakkeet ja otimme siivousinfon vastaan. Keskipäivällä oli aivan mahtava Matti Säterin luento aiheesta ”Sivarina Suomessa”. Luento pidettiin vanhassa talossa, paikassa jota kutsutaan täälläpäin Midgårdiksi. Muutama tunti meni hujauksessa.

Säterin luennon jälkeen katsottiin dokumenttielokuva, joka kertoi eri valinnan tehneistä asevelvollisista; sivarista, varusmiehestä ja totaalikieltäytyjästä. Väleissä oli paljon taukoja ja vapaa-aikaa ja illalla ryhmällämme oli Ensiaputunteja. Ja nyt olen sitten taas vapaalla. Ruokaa on syöty useaan otteeseen päivässä ja täytyy kyllä sanoa että älyttömän hyvää ruokaa, kertaakaan ei ole ollut maistumatta.

Yksi pyyntö ennen kuin lopetan; ei ole ehkä kovin viisasta aloittaa kamalia väittelyitä näihin sivaripäiväkirjamerkintöihin, sillä tulen myöhemmin kirjoittamaan oikean artikkelin omista pasifistisesta mielipiteistä ja sivarin arvomaailmasta ajatuksen kanssa ja silloin joudutaan toistamaan kaikki samat jutut. Siihen sitten saatte purkaa koko käryävän mielenne. Tiedän kyllä että suurimmalla osalla kilahtaa täysin pelkän sanan ”Sivari” -kuuleminen. Eräs kaveri erotettiin suvusta vain sen takia että hän meni sivariin. Toinen sai turpiinsa kahdesti samana päivänä mielipiteensä takia. Aika hassua.

Huomenna onkin jo sitten viikonloppuvapaan aika. Jokainen pääsee lähtemään perjantaisin yhdeltätoista. Itse käyn luultavasti kotona ja lähden sen jälkeen Himokselle mökkeilemään.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Juhani

  sivarit on homoja, menkää neidit armeijaan!!!

 2. Tanskis

  Kiitos tästä päiväkirjasta; se on oiva tiedonlähde tulevalle sivarille tai ainakin sitä harkitsevalle. En esitä vielä motiivejani ja näkemyksiäni, jätetään ne siihen tulevaan bloggaukseesi, jos jaksan armeijahenkisten kanssa väitellä.

 3. Juhani

  Miksei sulla oo sivarilaskuria???
  Paljon TJ.

  Käyhän uimassa siinä lammessa, minäki oon käyny :D

 4. Gocom

  Täytyy sanoa, että on mukava lukea näitä sivaripäiväkirjamerkintöjä. Saa erilaista aspektia ja usempaa näkökulmaa, sekä kokemusta sivariudesta, joka tulee minullekin ajankohtaiseksi – pääsee niin sanotusti valmistautumaan koitokseen.

  Tosin minulla sivari on edessä vasta kesällä 2009, vuoden myöhästettynä, mutta kuitenkin ajankohtainen asia. Kutsunnoissa tässä kuitenkin pyöritään syksyllä.

  Sivarius on mielestäni hieno asia, eikä sitä kannaittaisi kaikkien niin paljon haukkua, mutta ei armeijaakaan kannata kieltää. On hyvä että maailmaan mahtuu monia mielipiteitä.

  Niin ja vielä: uusi portfoliosi on hieno. Sitä tarkastellessa muuten huomasin, että meillä on yksi sama nimi: nimittäin toinen nimi :-)